Εχουν βγει 6 παιδιά απο τα 12 στην Ταϊλάνδη…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε εξέλιξη η δύσκολη επιχείρηση για τη διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή τους,στην Ταϊλάνδη που έχουν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο για δύο εβδομάδες. Τα παιδιά βγαίνουν με την βοήθεια διασωστών, δύο-δύο. Σύμφωνα με διασώστη που μίλησε στο Reuters έχουν βγει μέχρι στιγμής 6 παιδιά.

Νωρίτερα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη, τα δύο πρώτα αγόρια βγήκαν ήδη από το σπήλαιο εννιά ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης, και έπονταν ακόμη δύο.

«Δύο παιδιά βγήκαν. Προς το παρόν είναι στο υπαίθριο νοσοκομείο που έχει στηθεί κοντά στο σπήλαιο», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο Τόσατεπ Μποντόνγκ, μέλος της ομάδας διάσωσης. «Τα εξετάζουμε. Δεν έχουν μεταφερθεί ακόμη στο νοσοκομείο», συμπλήρωσε.

Λίγο αργότερα, το BBC μετέδωσε πλάνα με το πρώτο ασθενοφόρο που αποχώρησε από το σημείο. Τα παιδιά αναμένεται να μεταφερθούν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στο Chiang Rai.

Στο σπήλαιο έχουν μπει 18 δύτες, 5 Ταϊλανδοί και 13 ξένοι, όπως και 5 μέλη των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης. Θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι τα δύο πρώτα παιδιά βγήκαν από το σπήλαιο δύο ώρες νωρίτερα από την πιο αισιόδοξη εκτίμηση.

Εξω από το σπήλαιο ελικόπτερα είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να τα μεταφέρουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 13 ιατρικές ομάδες, καθεμία με το δικό της ελικόπτερο και ασθενοφόρο, για κάθε έναν από τους εγκλωβισμένους.

Σε ετοιμότητα είναι και 30 γιατροί στο νοσοκομείο που θα μεταφερθούν, ενώ ισχυρή είναι η αστυνομική παρουσία έξω από αυτό και έχει σταματήσει η κυκλοφορία για να μην εμποδιστεί η πρόσβαση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.