Αθώοι…οι κατηγορούμενοι για τα δομημένα ομόλογα…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Αυλαία σε ένα απ’ τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, αυτό του δομημένου ομολόγου που προκάλεσε μεγάλες απώλειες στα ασφαλιστικά ταμεία, έριξε σήμερα η δικαιοσύνη, με το Εφετείο να αποφαίνεται τελικά πως δεν υπήρξε σκάνδαλο, αθωώνοντας όλους τους εμπλεκόμενους.

Δεκαέξι μήνες μετά την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό των 13 κατηγορουμένων για το «σκάνδαλο των ομολόγων», το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέδωσε αθωωτική απόφαση για όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση αγοράς από ασφαλιστικά ταμεία δομημένου ομολόγου ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ και μη δομημένου ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν εκδοθεί το 2006.

Όλοι οι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι από τις βασικές κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης, της απιστίας και της εγκληματικής οργάνωσης, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό σήμερα σκεπτικό της απόφασης.

Η αθωωτική απόφαση αφορά τους τότε επικεφαλής των ασφαλιστικών ταμείων ΤΕΑΔΥ Αγάπιο Σημαιοφορίδη και Παναγιώτα Καραδήμα, ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνο Χρηστίδη,ΤΕΑΥΦΕ Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γεράσιμο Κονιδάρη καθώς και τους υπευθύνους των εταιρειών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, Χάρη Αδαμόπουλο και Αβραάμ Σαββίδη της JP Morgan, Γιώργο Παπαμαρκάκη της Νorth Αsset Μanagement (NAM), το στέλεχος της Hyppovereinsbank Νίκο Μπούγο αλλά και τους εκπροσώπους της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ για το σκέλος των κατηγοριών σχετικά με την εμπλοκή τους στα επίμαχα ομόλογα.

Το δικαστήριο ωστόσο καταδίκασε δύο εκπροσώπους της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος».

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών, χωρίς αναστολή, στον Γιώργο Αποστολίδη, ενώ στο Θεόδωρο Πρινιωτάκη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 8 ευρώ η μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ποινές 20ετούς κάθειρξης στους υπευθύνους των επίμαχων ασφαλιστικών ταμείων και 25ετους κάθειρξης στους υπευθύνους των βασικών χρηματιστηριακών εταιριών αλλά και της τράπεζας, που ενεπλάκησαν. Επιπλέον είχε διατάξει κατασχέσεις περιουσιών ενώ είχε επιβάλει και χρηματική ποινή ύψους 11,6 εκατομμύρια ευρώ στον έναν από τους εμπλεκόμενους των χρηματιστηριακών εταιριών.

Πηγή:Efsyn

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.