Ο Γιάννης Στουρνάρας έστειλε μήνυμα στον Τσίπρα:”Ειναι μεγάλη η δαπάνη των συντάξεων…”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Κεντρικός Τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας πρός τον Πρωθυπουργό:«Υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία σε βάρος των νεότερων γενεών. Η μεγάλη δαπάνη συντάξεων  σημαίνει μικρότερες παροχές προς ανέργους και επιμόρφωση. Κανείς δεν θέλει να μειωθούν οι συντάξειςΑΛΛΑ από την άλλη πλευρά πρέπει να επιλέξουμε το μέτρο εκείνο που θα έχει το μικρότερο κόστος για το σύνολο της κοινωνίας. Η μείωση δαπανών και όχι η αύξηση φόρων και εισφορών είναι το μέσο για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων» είπε ο κεντρικός Τραπεζίτης διαφωνώντας για άλλη μια φορά άμεσα με την πολιτική την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση στα θέματα άσκησης οικονομικής πολιτικής.

Η αναφορά αυτή την συγκεκριμένη στιγμή από τον Γιάννη Στουρνάρα εκνεύρισε ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό καθώς θεώρησε ότι είναι χτύπημα κάτω από την μέση την στιγμή που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δίνει μάχη για να μη κοπούν οι συντάξεις. Όπως έλεγαν συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι πρωτοφανές ακόμα και η Κριστίν Λαγκαρντ να δίνει το πράσινο φως λέγοντας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο βρείτε με την Κομισιόν ( σ.σ. η Κομισιόν είναι θετική στην μη περικοπή των συντάξεων) και ο Έλληνας Τραπεζίτης να τάσσεται υπέρ της εφαρμογής του μέτρου.

Η επισήμανση μάλιστα του Γιάννη Στουρνάρα ότι πρέπει να εφαρμοστούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους ενίσχυσε τον εκνευρισμό του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είδε πίσω από τα λεγόμενα του κεντρικού Τραπεζίτη σκοπιμότητα και πολιτικό παιχνίδι.

Η απάντηση που έδωσε μάλιστα ήταν σαφής και σε ένα βαθμό υποτιμητική αφήνοντας να εννοηθεί ότι το στέλεχος της Κεντρική Τράπεζας της Ελλάδος έχει κάνει λάθη και σε άλλα ζητήματα που αφορούσαν τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. «Όσο τώρα για ορισμένους κατ’ εξακολούθηση ίδια διαψευδόμενους από τις εξελίξεις εγχώριους θεσμικούς παράγοντες που επιμένουν σε κινδυνολογικές παρεμβάσεις θα τους συνιστούσα για το δικό τους καλό και για τη δική τους αξιοπιστία να είναι λίγο πιο προσεκτικοί» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.