O Tζαμάλ Κασόγκι πέθανε κατα την διάρκεια ανάκρισης…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζει αναφορά στην οποία θα παραδεχθεί ότι ο Τζαμάλ Κασόγκι σκοτώθηκε σε ανάκριση που πήγε στραβά, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN.

Το αμερικανικό δίκτυο επικαλείται δύο πηγές, τις οποίες δεν κατονομάζει. Η μία προειδοποίησε πάντως ότι η αναφορά προετοιμάζεται ακόμη και πως μπορεί να αλλάξει. Η άλλη πηγή ανέφερε ότι η αναφορά πιθανότατα θα καταλήγει ότι η επιχείρηση διεξήχθη χωρίς εξουσιοδότηση και ότι εκείνοι που εμπλέκονται θα τεθούν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους.

Ο Τζέικ Τάπερ, επικεφαλής ανταποκριτής του CNN στην Oυάσιγκτον έγραψε στο Twitter πως αρχική πρόθεση της επιχείρησης σε βάρος του Κασόγκι ήταν η απαγωγή του από την Τουρκία.

Τα ίχνη του δημοσιογράφου χάθηκαν όταν μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Τη Δευτέρα μπήκαν στο κτίριο Τούρκοι αστυνομικοί, προκειμένου να κάνουν έρευνα για την υπόθεση.

Οπως μεταδίδει το Al Jazeera, oι τουρκικές αρχές αναφέρουν ότι οι εισαγγελείς έχουν βρει στοιχεία που υποστηρίζουν τις υποψίες ότι ο Χάσχογκι δολοφονήθηκε στο Σαουδιστικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας, δήλωσε στον Al Jazeera ότι «έχουν βρει στοιχεία που υποστηρίζουν τις υποψίες τους ότι ο Τζαμάλ Χασόγκγι σκοτώθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας».

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου μετά από αρκετές ημέρες ενός αδιεξόδου», είπε.

Πηγή: CNN:iefimerida.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.