Μεγάλη φωτιά στην Χαλκιδική.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ανεξέλεγκτη μαίνεται δασική πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Η φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα κοντά στο Πλατανίτσι, κατακαίγοντας πευκόφυτη περιοχή, ενώ το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν κατά διαστήματα τα 7 μποφόρ.

Ο ουρανός στην περιοχή της Σιθωνίας έχει γεμίσει καπνούς που είναι ορατοί από μεγάλη απόσταση.

Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός της Σιθωνίας από τη διασταύρωση της Βουρβουρούς μέχρι τη διασταύρωση της Συκιάς.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 4 αεροσκάφη.  Παράλληλα εργάζονται 5 σκαπτικά μηχανήματα και υδροφόρες του Δήμου Σιθωνίας και της Περιφέρειας.

Νωρίτερα, έγινε σύσκεψη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Κοινότητα της Σάρτης για να εκτιμηθεί η κατάσταση. Συμμετείχαν ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Σιθωνίας.

Η πυρκαγιά είναι ανεξέλεγκτη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. «Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη παρά τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και τα εναέρια μέσα. Η φωτιά καίει δασική έκταση πάνω από τη Σάρτη, ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος για τον οικισμό»  ανέφερε στο halkidikinews o αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

Πληροφορίες που υπήρχαν νωρίτερα για εκκώνση της κοινότητας Κάμπος, δεν επιβεβαιώνεται.

Σε ορισμένες περιοχές έχει  διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ δεν λειτουργεί η κινητή τηλεφωνία.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Μανώλης Τσολάκης, «έχει ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία και ο δήμος της περιοχής, προκειμένου να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα».

Σε ετοιμότητα ο δήμος Σιθωνίας

Ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Πάρης Ντέμπλας, μιλώντας στο Πρακτορείο FM, τόνισε ότι το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ την κατάσταση δυσχεραίνει η διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή. «Η κατάσταση είναι δύσκολη, πνέουν ισχυροί άνεμοι, η φωτιά είναι πάνω από τη Σάρτη, Υπάρχει μία ετοιμότητα, το Κοινοτικό Κατάστημα είναι ανοιχτό, χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο και αυτό, είναι το μεγάλο μειονέκτημά μας. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας» ανέφερε.

Ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας εκτίμησε ότι χωρίς ρεύμα σύντομα ενδέχεται να διακοπεί και το νερό ενώ ζήτησε να απομακρυνθούν όσοι βρίσκονται πάνω από το επαρχιακό κύκλωμα της Σάρτης.

Πηγή:  | iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.