Εξαφανίσθηκε ο τραπεζίτης Οσβαλντ υπόδικος για τα εξοπλίστικά και την Siemens…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ υπόδικος για οικονομικά εγκλήματα για τις υποθέσεις των εξοπλιστικών και τα μαύρα ταμεία της Siemens έσπασε το βραχιολάκι που έδινε το στίγμα του που βρίσκεται και εξαφανίσθηκε.

Αναζητείται απο τις Αστυνομικές Αρχές…Το περίεργο είναι σύμφωνα με τον συνήγορό του κ.Χρ.Καπουρανάκη οτι ο κ.Οσβαλντ εξαφανίσθηκε ”εν όψει της αναμονής έκδοσης απόφασης για την υπόθεση των υποβρυχίων η οποία αναμεν’οταν να έχει θετική έκβαση γηια αυτόν.”

Ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ θεωρείται άνθρωπος-κλειδί για τα σκάνδαλα των εξοπλισμών και της Siemens και είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2015 στο Άμπου Ντάμπι με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο εισαγγελέας εκδόσεων Γιάννης Αγγελής.

Η παραβίαση έγινε γνωστή με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αργά το βράδυ της Τρίτης, καθώς ενημερώθηκε η ΕΛΑΣ, ότι μετά την παρουσία του σε δικαστήριο, όπου εκδικάζεται σχετική υπόθεση, ο κατηγορούμενος κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού (βραχιολάκι) και μέχρι ώρας αναζητείται.

Στον Όσβαλντ είχε επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός από το Νοέμβριο του 2016 με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Ο ίδιος επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο ενώ λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε το βραχιολάκι και εξαφανίστηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δίκη που είναι σε εξέλιξη για το εξοπλιστικό πρόγραμμα τεσσάρων υποβρυχίων επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, η εισαγγελέας Ελευθερία Παντελάκη ζήτησε την καταδίκη του.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.