Το δάκρυ των φτωχών γινότανε Χρυσός…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τεράστιο  και περίπλοκο, το κύκλωμα χρυσού.το κουβάρι αρχικά ξετυλίχθηκε απο έναν έξυπνο και έντιμο αστυνομικό του Αμαρουσίου.Παρατήρησε εναν διαφορετικό ηχο σ΄ενα σκαλοπάτι  ξύλινης σκάλας  και έπεσε πάνω σ΄εναν θησαυρό . Οι ”αρχηγοί” με το σύστημά τους ,  σπάζοντας μάλιστα τα “Capital control”, κατάφερνε να “ξεπλένει” τα υπέρογκα ποσά που κέρδιζε το κύκλωμα από το λαθρεμπόριο χρυσού στην Τουρκία, μετατρέποντας τα κέρδη σε χονδρεμπόριο ρούχων, μέσω κινεζικών εταιρειών εξαγωγών.

Μάλιστα και όπως προκύπτει από την δικογραφία, αλλά και τις υποκλαπείσες συνομιλίες από τον “υπέρ κοριό” της Ασφάλειας Αττικής, μέχρι και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, μέσω δικού του ανθρώπου, είχε ζητήσει εξυπηρέτηση από την “μαφία του χρυσού” στην Αθήνα, προκειμένου να προστατέψει τα χρήματά του όταν το περασμένο καλοκαίρι η τουρκική λίρα δέχονταν ισχυρές πιέσεις και έχανε ένα μεγάλο μέρος της αξίας της. Λόγω του ότι το κύκλωμα έστελνε σε καθημερινή βάση εκατοντάδες κιλά χρυσού στην Τουρκία, αλλά και το ξέπλυμα χρήματος, οι Ελληνικές Αρχές ήδη έχουν ανοίξει επίσημο δίαυλο επικοινωνίας με τις αντίστοιχες Τουρκικές, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση.

Όπως έχει προκύψει από τις μέχρι τώρα έρευνες, το κύκλωμα του οποίου ηγούνταν ο Ριχάρδος, “έβγαζε” στην Τουρκί από 100 κιλά έως μισό τόνο χρυσού την ημέρα. Οι πλάκες χρυσού όπως αναφέρουν οι πληροφορίες εκποιούνταν άμεσα στην εγχώρια αγορά και ρευστοποιούνταν.

Στην συνέχεια αυτά τα χρήματα, μέσω χρηματιστηριακών διενεργειών, μετατρέπονταν σε Κινεζικό νόμισμα “Γιουάν” και χορηγούνταν μέσω εταιρικών εμβασμάτων σε Κινέζο επιχειρηματία, που διατηρεί εμπορία εξαγωγής ειδών ρουχισμού στην χονδρική.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.