Έφυγε από τη ζωή ο Τρύφωνας Καρατζάς

Facebook
Twitter
LinkedIn

Έφυγε από τη ζωή ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας σπουδαίος ηθοποιός,  ο  Τρύφωνας Καρατζάς. Είχε στο ιστορικό του, αρκετές τηλεοπτικές και θεατρικές επιτυχίες, ενώ αυτή τη περίοδο πρωταγωνιστούσε στην επιτυχημένη παράσταση του Θεάτρου Αλκμήνη «12 Ένορκοι», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαίδου.

Έχοντας 60 χρόνια πορείας στον χώρο της  υποκριτικής, στη διάρκεια των οποίων έπαιξε σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και σειρές, με τελευταία την Ονειροπαγίδα του ΑΝΤ1 το 2011, ο 82χρονος ηθοποιός τα τελευταία χρόνια έκανε σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις. Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν τον περασμένο Νοέμβριο στην πρεμιέρα της παράστασης “Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία” στο Θέατρο Διάνα.

Ο Τρύφων Καρατζάς γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα και σπούδασε με υποτροφία στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών με δάσκαλο τον Δημήτρη Ροντήρη, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας υπηρέτησε ως εκφωνητής στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Ενόπλων Δυνάμεων (1958). Μετά την απόλυσή του από το Στρατό συνέχισε να εργάζεται ως εκφωνητής επί σειρά ετών παράλληλα με τη θεατρική του δραστηριότητα.

Η πρώτη ταινία που συμμετείχε στο σινεμά ήταν οι «Ερωτικές ιστορίες» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, στην οποία κρατούσε έναν μικρό ρόλο, Συμμετείχε, μεταξύ άλλων στις ταινίες: Ερωτικές ιστορίες (1959), Ο εμποράκος (1967), Ο Λαμπίρης εναντίον των παρανόμων (1967), Εκείνοι που ξέρουν ν’ αγαπούν (1968), Πληγωμένα νιάτα (1969), Σκιές στην άμμο (1970), Βία & γοητεία (1989), Ζιγκολό (1993), Το κλάμα βγήκε απ’ τον Παράδεισο (2001).

Στο θέατρο η πρώτη του παράσταση ήταν «Η δωδέκατη νύχτα». Επί 10 χρόνια συμμετείχε στον θίασο του Κώστα Μουσούρη με μικρούς και μεγάλους ρόλους. Η τελευταία παράσταση στην οποία συμμετείχε ήταν «Οι 12 ένορκοι» στο θέατρο Αλκμήνη.

Πριν από ενάμιση χρόνο ο Τρύφων Καρατζάς είχε ένα ατύχημα και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση και να μείνει ένα διάστημα μακριά από το θέατρο.

Την είδηση του θανάτου του, δημοσίευσε η ηθοποιός Δανάη Μπάρκα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram γράφοντας χαρακτηριστικά «Αντίο Τρύφωνα Καρατζά. Πάντα θυμάμαι την ευγένεια σου και το χαμόγελο σου στην αυλή του σπιτιού μας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.