Αποστολή…ΤΕΡΑΤΕΞ! Ένα βιβλίο κατάλληλο για τα παιδιά

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

της Δήμητρας Γώγου

Θυμάστε την τελευταία φορά που φοβηθήκατε; Σίγουρα ένα παιδικό παραμύθι ή ένα μαγικό φίλτρο, όπως το ΤΕΡΑΤΕΞ, δεν μπορούν να διώξουν εύκολα τους ενήλικους φόβους μας. Είναι, όμως, αρκετά ικανά για να τους διασκεδάσουν.  

Την Κυριακή (27/1/19), στον χώρο της Ελληνοεκδοτικής στην Ιπποκράτους, η συγγραφέας Σταυρούλα Παγώνα παρουσίασε το παραμύθι της, “Αποστολή…ΤΕΡΑΤΕΞ” από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και την ιστορία του μικρού Φώτη που φοβάται το σκοτάδι και τα μαλλιαρά τέρατα, που αυτό κρύβει.

Το βιβλίο “Αποστολή…ΤΕΡΑΤΕΞ”, είναι ένα παραμύθι που βασίζεται στις πρώτες φοβίες που συναντάει κάθε άνθρωπος στα πρώτα χρόνια της ζωής του. Όπως, η διαχείριση της αχαλίνωτης φαντασίας που μεταφράζει ανεξέλεγκτα κάθε τι άγνωστο, σε κάτι το τρομακτικό. Για τον μικρό πρωταγωνιστή της ιστορίας μας, τον Φώτη, ο παππούς δεν είναι ένας υπερήρωας που τον σώζει σαν ένα «μαγικό χέρι», αλλά κάποιος που του δείχνει πως να αντιμετωπίζει τις φοβίες του με υπομονή και θάρρος. Τον μαθαίνει να εμπιστεύεται την φύση, να κοιτάζει την ξαστεριά παρά το σκοτάδι, να χρησιμοποιεί θετικά την φαντασία του. Να συνεχίζει πιστά την περιπλάνηση στο μονοπάτι παρά τις δυσκολίες, ώσπου να βρει τον δικό του «αμάραντο», ώσπου να κατακτήσει τον δικό του στόχο.

Αυτό που κάνει ξεχωριστό αυτό το βιβλίο, είναι πως δεν μιλάει για πρίγκηπες και παραμυθοχώρες φτιαγμένες από ζαχαρόπαστα και χρυσόσκονη. Αλλά, είναι πλεγμένο με χρώματα, μυρωδιές και υφές που έχει ο τόπος μας. Υλικά που μπορούν να μας βοηθήσουν να «αγκαλιάσουμε» κάθε παιδικό ή ενήλικο φόβο και να πλαισιώσουν το δικό μας παραμύθι.

Συγγραφέας: Σταυρούλα Παγώνα

Εικονογράφηση: Γιάννα Λουλούδη

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

https://ellinoekdotiki.gr/gr/ekdoseis/i/apostoli-teratex


Σταυρούλα Παγώνα

Γράφει, σβήνει, σβήνει, γράφει… κόσμους από λέξεις φτιάχνει.

Γεννήθηκε στην Κατερίνη. Σπούδασε Διαφήμιση και Δημόσιες Σχέσεις στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργάστηκε ως κειμενογράφος σε διαφημιστικές εταιρίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Από μικρή μιλούσε με ρίμες και ομοιοκαταληξίες… Ως στιχουργός συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες και ερμηνευτές ενώ διηγήματα και θεατρικά της έργα έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς. Τα τελευταία χρόνια αφοσιώθηκε αποκλειστικά στην παιδική λογοτεχνία και ποίηση, έχοντας βρει τον συγγραφικό της προορισμό. Το 2017 βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για τη συλλογή της με 25 παιδικά ποιήματα για παιδιά Δημοτικού. Σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει το cd «Το νησί της φαντασίας» με 12 παιδικά τραγούδια σε στίχους δικούς της.

Η αγάπη της για του νέους, τα ταξίδια, τους ανοιχτούς ορίζοντες και η πίστη της ότι παίζοντας μαθαίνεις πάντοτε καλύτερα την ενέπνευσαν να συνιδρύσει την ΑΜΚΕ You in Europe, όπου ως σύμβουλος νέων σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα κινητικότητας και διά βίου μάθησης για νέους σε όλη την Ευρώπη.

Ζει στη Χαλκιδική με την οικογένειά της και πιστεύει ότι η ζωή είναι ωραία επειδή της χάρισε όλα τα παραπάνω, συν τα βιβλία του Τζιάνι Ροντάρι, τα βράδια με ξαστεριά και το παγωτό κεράσι!

stavroula_pagona@hotmail.com – www.stavroulapagona.com


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.