Κυρώθηκε απο την Βουλή το πρωτόκολλα προσχώρησης της ”Βόρειας Μακεδονίας…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με 153 ψήφους υπέρ, σε σύνολο 294 ψηφισάντων, κυρώθηκε από τη Βουλή το πρωτόκολλο προσχώρησης της «Βόρειας Μακεδονίας» στη Συμμαχία. Προηγήθηκε συζήτηση στην Ολομέλεια, κατά την οποία υπήρξε σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα – Καμμένου, καθώς και προσωπικές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού από Κυρ. Μητσοτάκη και Φ. Γεννηματά.

Ειδικότερα, σε σύνολο 294 βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 153 βουλευτές, όχι 140 βουλευτές και ένας παρών. Την κύρωση του πρωτοκόλλου υπερψήφισαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και 8 ανεξάρτητοι βουλευτές: οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Λυκούδης, Κατερίνα Παπακώστα, Σπύρος Δανέλης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Έλενα Κουντουρά.

Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι καταψηφίζουν, ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός ψήφισε «παρών».

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 6 βουλευτές. Τρεις βουλευτές από τη ΔΗΣΥ, Ευάγγελος Βενιζέλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κασαπίδης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης, οι οποίοι εξέφρασαν πρόθεση ψήφου κατά της κύρωσης του Πρωτοκόλλου. Απών από την ψηφοφορία ήταν και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ανεξάρτητος βουλευτής, Βασίλης Κόκκαλης.

Από τα αξιοσημείωτα ήταν η ανακοίνωση από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, της διαγραφής τού βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλο. Αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας, ο τελευταίος έκανε πράξη τη δέσμευσή του και παραιτήθηκε από βουλευτής της Β’ Αθηνών.
Τσίπρας: Διαψεύδεται συνεχώς ο Κυρ. Μητσοτάκης

«Έχουν διαψευστεί όλα τα αφηγήματα σας» είπε αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ. ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του που ολοκλήρωσε τη συζήτηση στη Βουλή.

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι «στην κάλπη των ευρωπαϊκών εκλογών θα υποστείτε μια δεινή διάψευση των προσδοκιών σας, διότι όλος ο λαός θα κατανοήσει ότι το σχήμα που είχατε στήσει με ψευδείς μετρήσεις ήταν μια φενάκη που εσείς στήσατε προκειμένου να δημιουργήσετε μια ψευδή εικόνα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.