Η Παγκόσμια γλώσσα της ποίησης απο το ΄΄Βακχικόν”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στόχος της νέας σειράς δίγλωσσων βιβλίων ΑΝΘΟΛΟΓΙΕΣ ΝΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ είναι αφενός να γνωρίσει το ελληνικό αναγνωστικό κοινό τη σύγχρονη ευρωπαϊκή ποίηση -γεγονός σπάνιο αλλά και δύσκολο λόγω προσβασιμότητας και γλώσσας. Κι αφετέρου να δημιουργηθεί μια ευρύτερη πανευρωπαϊκή ανθολογία ποίησης, για πρώτη φορά στα χρονικά, με άξονα την ελληνική γλώσσα και με σημεία διάδρασης τις εκθέσεις βιβλίου, τα βιβλιοπωλεία, τα διεθνή e-shops (amazon, ebay) αλλά και τη δίγλωσση (ελληνικά-αγγλικά) ηλεκτρονική πλατφόρμα www.youngpoets.eu.

Αυτό το φιλόδοξο project ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2018 και μέχρι αυτή τη στιγμή έχει κυκλοφορήσει 7 εκδόσεις από τη Σλοβενία, τη Σλοβακία, την Κύπρο, την Ισπανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και τη Μάλτα. Ακόμη 24 βιβλία βρίσκονται σε διάφορα στάδια: ανθολόγησης, μετάφρασης ή παραγωγής.

Μέχρι το 2023 αναμένεται να κυκλοφορήσουν συνολικά 54 βιβλία απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης!

Συμμετέχουν ποιητές ηλικίας έως 40 ετών, που έχουν εκδώσει 1 έως 3 ποιητικά βιβλία. Οι ανθολογίες είναι δίγλωσσες (ελληνικά – γλώσσα της χώρας) και περιέχουν βιογραφικά στοιχεία των ποιητών και μια ενδελεχή εισαγωγή. Η ποίηση ενώνει χώρες, έθνη, γλώσσες, ανθρώπους!

Κεντρική διάθεση: ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΒΑΚΧΙΚΟΝ, Ασκληπιού 17 Αθήνα.Οι Ανθολογίες Νέων Ποιητών είναι ένα πανευρωπαϊκό πρότζεκτ των εκδόσεων Βακχικόν, με έδρα την Αθήνα – Ελλάδα. Συμμετέχουν ποιητές ηλικίας έως 40 ετών, που έχουν εκδώσει 1 έως 3 ποιητικά βιβλία. Οι ανθολογίες είναι δίγλωσσες (ελληνικά – γλώσσα της χώρας) και περιέχουν βιογραφικά στοιχεία των ποιητών και μια ενδελεχή εισαγωγή.
Η ποίηση ενώνει χώρες, έθνη, γλώσσες, ανθρώπους!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.