Κανένας σεβασμός τωμ Τούρκων στην Εθνική μας Εορτή…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δν σεβάστηκαν ουτε την εθνική μας επέτειο οι Τούρκοι . 47 παραβιάσεις, με κορυφαία  ενέργεια  της παρενόχλησης του ελικοπτέρου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Συγκεκριμένα, τρεις σχηματισμοί από δύο ζεύγη F-16 και ένα ζεύγος F-4, καθώς και δύο κατασκοπευτικά CN-235 , προέβησαν σε 47 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και σε πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ οι 29 παραβιάσεις έγιναν από δύο κατασκοπευτικά CN-235 και οι 18 από 3 σχηματισμούς τουρκικών μαχητικών (2x2F-16 & 1x2F-4).

Οι παραβιάσεις σημειώθηκαν στο βορειονατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Σαφώς η μεγαλύτερη πρόκληση ανήμερα της 25ης Μαρτίου ήταν η παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι. Δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πλησίασαν στα 4 μίλια το ελικόπτερο, αναγκάζοντάς το να κινηθεί χαμηλότερα. Ελληνικά F-16, που είχαν απογειωθεί από το Καστέλι, αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά μαχητικά.

Η Αγκυρα υποστηρίζει ότι τα τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε κανένα περιστατικό παρενόχλησης στο Αιγαίο και εκτελούσαν τα συνήθη καθήκοντά τους. Πάντως, η Αθήνα αναμένεται να απαντήσει με αυστηρό διάβημα τις επόμενες ώρες. Σε αυτό, θα ζητά την πιστή εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, ενώ θα τονίζει ότι το περιστατικό πρωτίστως υπονομεύει την ασφάλεια των εμπλεκομένων και δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη των καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Open.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.