Είναι δίκαιο αίτημα του λαού η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας υποστήριξε απο το βήμα της βουλής  ότι. αποδεικνύεται πως «δεν είναι δυνατόν να πολεμηθεί ο φασισμός με τη σημαία και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» Θέμα πολιτικής βούλησης και μόνο και ταυτόχρονα δίκαιο αίτημα του λαού, είναι η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, όπως ανέφερε από βήματος της Ολομέλειας ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.Και επεσήμανε ταυτόχρονα ότι από τη μια φέρουν ευθύνες όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν έθεσαν ουσιαστικά ποτέ ζήτημα πραγματικής διεκδίκησης των γερμανικών επανορθώσεων. Επίσης ότι ενώ για τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με το κρίσιμο ζήτημα και δυόμισι χρόνια από την έκδοση του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής, «το θυμήθηκε 40 μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, για να ενισχύσει τη συμμαχία σκορποχωρίων… που αποκαλεί “Προοδευτική Συμμαχία”»…

Κατά την ολοκλήρωση της τοποθέτησής του, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, απάντησε σε ερώτηση ευρωβουλευτών του ΚΚΕ ότι «το ζήτημα της διεκδίκησης δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Ε.Ε.» ενώ  αναλόγως κινήθηκε και η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου.

Στη βάση αυτή επεσήμανε ότι αποδεικνύεται πως «δεν είναι δυνατόν να πολεμηθεί ο φασισμός με τη σημαία και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» προσθέτοντας, μάλιστα, πως «η Ε.Ε. πρωτοστάτησε ουσιαστικά στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.