Σειρά μέτρων υπέρ των συνταξιούχων και εργαζομένων…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η κυβέρνηση θεωρεί ασπίδα τις επιδόσεις της οικονοµίας και απαντά στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης µε σειρά µέτρων κοινωνικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ Επιχείρηση «θετικές ειδήσεις» θέτει σε εφαρµογή το Μέγαρο Μαξίµου για τις είκοσι κρίσιιµες ηµέρες που υπολείπονται έως τις ευρωεκλογές.
Ο κυβερνητικός σχεδιασµός στηρίζεται στην παρουσίαση µιας σειράς µέτρων κοινωνικού χαρακτήρα από τον Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς του, µε κορύφωση την ψήφιση της ρύθµισης για τις 120 δόσεις σε ασφαλιστικά ταµεία και Εφορία, που αναµένεται να ανακουφίσει εκατοµµύρια πολίτες και χιλιάδες επιχειρήσεις.
ADVERTISING

Συγχρόνως, το πρωθυπουργικό επιτελείο ποντάρει στη νέα δέσµη θετικών κοινωνικών παρεµβάσεων που στοχεύουν στην ελάφρυνση της µεσαίας τάξης, των πιο αδύναµων αλλά και των συνταξιούχων. Μάλιστα οι πληροφορίες επιµένουν ότι πρόθεση του Μεγάρου Μαξίµου είναι να υπάρξει ακόµη µία στοχευµένη παρέµβαση για τους συνταξιούχους από το δηµοσιονοµικό περιθώριο του 2019, η οποία θα πάρει και µόνιµο χαρακτήρα χωρίς να αποκλείεται η θεσµοθέτηση µιας µορφής 13ης σύνταξης.
Τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

Οι λεπτοµέρειες αναµένεται να καθοριστούν ακόµη και εντός του τρέχοντος Σαββατοκύριακου, καθώς ο πρωθυπουργός   είχε χθες συνάντηση µε τον υπουργό Οικονοµικών Ευκλείδη Τσαλακώτο για τα κοινωνικά µέτρα που πρόκειται να ψηφιστούν πριν από την 26η Μαΐου, καθώς και διαδοχικές συσκέψεις µε το επιτελείο του για τον καθορισµό της στρατηγικής του κόµµατος στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές.

Ψήφος εμπιστοσύνης

Η επικείµενη κατάθεση πρότασης µοµφής από τη ΝΔ εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη δεν αναµένεται να επηρεάσει τον προγραµµατισµό των επόµενων είκοσι ηµερών για την κυβέρνηση. Και αυτό διότι οι πληροφορίες επιµένουν πως εφόσον η πρόταση δυσπιστίας υποβληθεί τη ∆ευτέρα -όταν επαναλειτουργήσει η Βουλή-, τότε η συζήτηση που θα έχει µετατραπεί σε παροχή ψήφου εµπιστοσύνης θα ξεκινήσει το απόγευµα της ίδιας ηµέρας, για να ολοκληρωθεί ίσως το απόγευµα της Τετάρτης. Πρακτικά αυτό σηµαίνει ότι η συζήτηση στις επιτροπές του νοµοθετήµατος για τις 120 δόσεις θα ξεκινήσει την Πέµπτη, ώστε η ψήφιση να ολοκληρωθεί τις αµέσως επόµενες ηµέρες.

Οι κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις της κυβέρνησης δεν θα τροποποιήσουν τον προεκλογικό σχεδιασµό του σχήµατος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία. Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει κανονικά τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα και τη ∆ευτέρα θα µιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στην Ξάνθη. Το πρόγραµµα της επόµενης εβδοµάδας περιλαµβάνει και περιοδείες του πρωθυπουργού σε Γιάννενα, Πρέβεζα και Αρτα. Είναι σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει να προκαλεί τον κεντρικό του αντίπαλο, τον πρόεδρο της Ν∆ Κυριάκο Μητσοτάκη, για µια εφ’ όλης της ύλης τηλεµαχία, θεωρώντας ότι µια τέτοιας µορφής αναµέτρηση µπορεί να βοηθήσει τους πολίτες να βγάλουν πολύτιµα συµπεράσµατα για τα προγράµµατα και τις πολιτικές των δύο χώρων.
Στην αντεπίθεση ο Αλέξης Τσίπρας με «όπλο» την οικονομία

Στο Μαξίµου στοιχηµατίζουν πως η Ν∆ θα επιχειρήσει να καταστήσει µονοθεµατική τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εµπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, επιµένοντας πολιτικά και επικοινωνιακά πάνω στο θέµα που έχει προκύψει µε τον Παύλο Πολάκη. Ωστόσο, µε βάση τα όσα είπε ο πρωθυπουργός από την Κρήτη, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να δώσει τον αναπληρωτή υπουργό ως «τροφή» στην αξιωµατική αντιπολίτευση. Το Μαξίµου θεωρεί ότι η Ν∆ «χτυπώντας» τον Πολάκη στοχεύει ουσιαστικά στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και στη φθορά της εικόνας του Αλέξη Τσίπρα. Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν πως οι προτάσεις δυσπιστίας είναι καλοδεχούµενες, αλλά υπό κανονικές συνθήκες, όταν οι υπουργοί αλλά και στο σύνολό της η κυβέρνηση κρίνονται για το έργο τους και όχι για το ύφος τους, ό,τι δηλαδή επικαλείται η Ν∆ για την πρόταση µοµφής κατά του κ. Πολάκη

{Πηγή:Εθνος gr ρεπορτάζ Βούλα Κεχαγιά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.