Οι γυναίκες μιλούν…της Ευας Νικολαϊδου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μέσα από τις αναμνήσεις των γυναικών που έζησαν μαζί τους ως συντρόφισσες, σύζυγοι, κόρες φυσικές ή θετές αποκαλύπτονται ποιητές-σύμβολα. Οι Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Γιώργος Σεφέρης και Κώστας Βάρναλης «ζωντανεύουν» μέσα από το βιωματικό λόγο γυναικών που τους έζησαν στην καθημερινότητά τους στο καινούργιο βιβλίο της Εύας Νικολαΐδου «Οι γυναίκες μιλούν» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Καπόν».

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας της έκδοσης παρουσιάζει επιλεγμένες συνεντεύξεις, από το 1983 έως το 2017, τις οποίες παραχώρησαν η Ιουλίτα Ηλιοπούλου-σύντροφος του Οδυσσέα Ελύτη, η Φαλίτσα και η Ερη Ρίτσου-σύζυγος και κόρη αντίστοιχα του Γιάννη Ρίτσου, η Αννα Λόντου-κόρη της Μαρώς Σεφέρη και θετή κόρη του ποιητή και η Ευγενία Βάρναλη-θετή, επίσης, κόρη του Κώστα Βάρναλη.

Ολες αφηγούνται αληθινές ιστορίες, άγνωστες πτυχές της ιδιωτικής ζωής τους, τις ιδιαιτερότητες των προσωπικοτήτων τους, τι τους επηρέασε, πώς αντέδρασαν όταν απέσπασαν τα μεγάλα βραβεία, Νόμπελ ο Σεφέρης και ο Ελύτης, Λένιν ο Βάρναλης και ο Ρίτσος, θυμίζουν φράσεις τους, όπως «μήτε ουρανός δίχως άστρα μήτε άνθρωπος δίχως λάθη» που έλεγε ο Κ. Βάρναλης όταν αντιλαμβανόταν ότι είχε υποπέσει σε κάποιο σφάλμα.

Η παρουσίαση του βιβλίου γίνεται τη Δευτέρα 6 Μαΐου (ώρα 19.30) στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: παντελής Μπουκάλας (δημοσιογράφος, ποιητής, συγγραφέας), Αγγελική Κώττη (δημοσιογράφος, συγγραφέας), Εύα Νικολαϊδου (δημοσιογράφος, συγγραφέας). Χαιρετισμό θα απευθύνει η Μαρία Αντωνιάδου, Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και του ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.