Tα μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μειώνεται ο φόρος προστιθέμενης αξίας στην ενέργεια, στον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο από το 13% στο 6%. Κατανομή της 13ης σύνταξης, συνολικού κόστους περίπου 800 εκατ. ευρώ. Θα είναι πράγματι μία επιπλέον σύνταξη για το μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων.  α μέτρα 2020

Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

Νέες επιχειρήσεις θα έχουν φορολογική ελάφρυνση: Στόχος είναι να τονωθεί η επένδυση στην Ελλάδα. «Φορολογικές ελαφρύνσεις για εταιρείες που προσλαμβάνουν πάνω από 100 εργαζόμενους τη χρονιά», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Οι επενδυτές πρέπει να ξέρουν ότι θα έχουν σημαντικά κίνητρα από το 2020 και μετά

Από 1/1/2020 θα μειωθεί η ανεργία στους νέους εργαζόμενους. Προχωράμε στην επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των νέων. Η επιδότηση για τους νέους έως 29 ετών αυξάνεται. Γι’ αυτό οι εργοδότες πρέπει να ξέρουν ότι θα επιδοτούνται για να προσλαμβάνουν νέους.

Για τους νησιώτες: Θεσπίζονται φορολογικές μειώσεις για τους κατοίκους των νησιών.

Μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ σε νησιά όπου μένουν μέχρι 1.000 άτομα.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μέτρα στήριξης και για το πετρέλαιο θέρμανσης, στις ορεινές περιοχές.

Από 1/1/2020 μειώνεται ο φόρος των συνεταιρισμών στο 10%.

Από 1/1/2020 έκπτωση 10% στους συνεταιρισμούς.

Επαναφορά μέτρου απαλλαγής τόκων στεγαστικών δανείων, επίσης, από την 1/1/2020.

«Στόχος μας να ελαφρυνθούν άμεσα οι πολλοί. Αυτοί που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα», σημείωσε.

«Η χώρα και η οικονομία βρίσκονται σε μία σαφή πορεία ανάκαμψης. Βρήκαμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 μετά από οκτώ χρόνια», ανέφερε στην έναρξη της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας. Και πρόσθεσε: «Κάθε χρόνο όχι μόνο πιάνουμε τους στόχους αλλά τους υπερβαίνουμε κατά πολύ».

«Τώρα ήρθε η ώρα οι θυσίες του ελληνικού λαού να δικαιώνονται. Οι πολίτες να γευτούν τους καρπούς των θυσιών τους», σημείωσε ο πρωθυπουργός, εξαπολύοντας κριτική στη Νέα Δημοκρατία. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ΝΔ άφησε τα Ταμεία άδεια. «Έχουμε καταφέρει κάτι εντυπωσιακό: Απόθεμα ρευστότητας 36 δισ. ευρώ στα Ταμεία. Από αυτά τα χρήματα είναι το λεγόμενο μαξιλάρι, ενώ τα υπόλοιπα από τον κόπο του ελληνικού λαού τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Δεν σκοπεύουμε να τους σπαταλήσουμε αλλά σκοπεύουμε να τους επενδύσουμε στο μέλλον του ελληνικού λαού και στην ελληνική οικονομία».

Πού θα διατεθούν τα 3,6 δισ. ευρώ: Θα διατεθεί για την μερική αποπληρωμή των δανείων.

Τα υπόλοιπα 11,5 δισ. ευρώ σκοπεύουμε να τα επενδύσουμε για να διασφαλίσουμε την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι άνοιξε ένα λογαριασμό, όπου έχουν τοποθετηθεί ήδη περίπου 5 δισ. ευρώ, χρήματα ως εγγύηση που σημαίνει ότι θα λάβουν αυτά που έχουν συμφωνηθεί.

Το πακέτο των φιλοαναπτυξιακών μέτρων, θα συμβάλλει σε μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Διαμορφώνονται οι όροι για ένα ισορροπημένο πακέτο μέτρων φοροελάφρυνσης από το 2019 και για τα επόμενα χρόνια, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το πακέτο χωρίζεται σε δύο μέρη: Αυτά που αφορούν το 2019 και αυτά που θα εφαρμοστούν το 2020 και θα νομοθετηθούν αργότερα. Όλα τα μέτρα θα είναι μόνιμου χαρακτήρα, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.