«Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέο κύκλο παρουσιάσεων με τίτλο «Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης», ξεκινά την Τρίτη 9 Ιουλίου το Μουσείο Ακρόπολης.

 

Με οδηγούς τους αρχαιολόγους του Μουσείου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην αρχαιολογική ανασκαφή που, σαν ένα τεράστιο έκθεμα, απλώνεται στη βάση του Μουσείου. Να βαδίσουν στους δρόμους της αρχαίας γειτονιάς, να δουν από κοντά τα σπίτια με τις αυλές και τα πηγάδια, να μπουν στην καρδιά των εντυπωσιακών επαύλεων με τα ιδιωτικά λουτρά, να περιεργαστούν τα εργαστήρια με τις δεξαμενές νερού, να κάνουν ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο και στην καθημερινότητα των ανθρώπων που έζησαν στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης για περισσότερο από 4.500 χρόνια.

Οι παρουσιάσεις, διάρκειας 45 λεπτών, θα γίνονται στα αγγλικά κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή, στις 12:00 και στα ελληνικά κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή, στις 13:00. Οι εγγραφές συμμετοχής θα πραγματοποιούνται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου.

Θα συμμετέχουν έως 20 επισκέπτες ανά παρουσίαση, ενώ θα τηρείται η σειρά προτεραιότητας. Για τη συμμετοχή, απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου (10 ευρώ). Σημειώνεται, τέλος, ότι ο αρχαιολογικός οδηγός της ανασκαφής είναι διαθέσιμος στα Πωλητήρια του Μουσείου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.