Εκτακτο δελτίο απο την EMY…

Facebook
Twitter
LinkedIn

H ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με αυτό, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ενισχυμένους ανέμους και πιθανόν χαλαζοπτώσεις, στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και πιθανόν τη δυτική Στερεά.

Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στις Σποράδες, τα νότια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν

Ο καιρός στην Αττική

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 μποφόρ που θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 4 και στα νότια ανατολικοί έως 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στο Δρέπανο της Αχαΐας, περισσότερα από 1.000 άτομα εγκλωβίστηκαν σε κέντρο διασκέδασης- στο οποίο τραγουδούσε η Πάολα- όταν υπερχείλισε γειτονικός χείμαρρος, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας που, σε συνεργασία με την «Ολυμπία οδό», έκοψαν τις μπάρες που συνδέουν το σημείο με τον αυτοκινητόδρομο
Κορίνθου – Πατρών και τα αυτοκίνητα διοχετεύθηκαν στον αυτοκινητόδρομο.
Μπλακ άουτ στη Ναύπακτο

Εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας και τις έντονες βροχοπτώσεις, από αργά το βράδυ του Σαββάτου η Ναύπακτος βυθίστηκε στο σκοτάδι, καθώς έγινε μπλακ άουτ. Η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Μάλιστα, κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής τόσο της τοπικής υπηρεσίας, όσο και από Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πάτρα και της 6ης ΕΜΑΚ.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.