Απάντηση Αλέξη Τσίπρα στις Προγραμματικές δηλώσεις Μητσοτάκη…

Facebook
Twitter
LinkedIn

O Αλέξης Τσίπρας,ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης , από την αρχή της ομιλίας του υπενθύμισε  ότι η χώρα έχει αφήσει πίσω της την εποχή των μνημονίων και αυτή είναι η πρώτη Βουλή μετά το 2012 χωρίς την προσβλητική παρουσία της Χρυσής Αυγής.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε σε ποια κατάσταση είχε παραλάβει το 2015 τη Χώρα μ΄άδεια ταμεία με τον βρόγχο των μνημονίων, προέβαλε τα επιτεύγματα της δικής του κυβερνητικής θητείας, αποδομώντας τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης.

Μίλησε για «ένοχες σιωπές» του νέου πρωθυπουργού αναφερόμενος συγκεκριμένα στο ασφαλιστικό, στη διατήρηση των επιδομάτων και του δώρου Πάσχα που καταβλήθηκε ως 13η σύνταξη, στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης που ζητούν οι εταίροι αλλά και την εισφορά αλληλεγγύης που η προηγούμενη κυβέρνηση σχεδίαζε να καταργήσει για εισοδήματα έως 20 χιλιάδες ευρώ και τη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% από το 2020.Εκείνο που έγινε σαφές είναι πως θέματα όπως το ασφαλιστικό, η ΔΕΗ και το θέμα της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου θα κυριαρχήσουν στην πολιτική ατζέντα το επόμενο διάστημα. Κι ενώ ο κ. Τσίπρας προϊδέασε για διαφορετική αντιπολιτευτική τακτική λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν πρόκειται να ζητήσω εκλογές σε πέντε μήνες από σήμερα» επέλεξε ως επίλογο «Θα είμαστε εδώ για να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε. Με ευθύνη και όραμα για την πατρίδα και τους πολίτες» υπογραμμίζοντας πως «η λαϊκή ψήφος δεν είναι λευκή επιταγή».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.