Βασιλική Θάνου:”Δεν παραιτούμαι, γιατί δεν αποδέχομαι την παράνομη διάταξη που ψηφίστηκε νύχτα…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Βασιλική Θάνου,  μίλησε στον ΑΝΤ1 στους συναδέλφους κ.κ. Ρογκάκο και Στάθη  και έκανε λόγο για φωτογραφική διάταξη που αφορά μόνο την ίδια και την αποπομπή της και μάλιστα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί. «Ο θόρυβος αποδεικνύει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την θέση αυτή», είπε η κα Θάνου. Και συνέχισε: «Αυτό δικαιολογεί σε έναν μεγάλο βαθμό την προσπάθεια αποπομπής με βίαιο τρόπο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Είναι άκρως φωτογραφική η διάταξη αυτή και αφορά μόνο την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Διερωτώμαι η ανεξαρτησία και η αμεροληψία πρέπει να αφορά μόνο την αρχή Ανταγωνισμού; Θεωρώ ότι όλη αυτή η επιθετικότητα και η εμπάθεια που εκδηλώνεται αποδεικνύει τα περί φωτογραφικής διάταξης».

Στο ερώτημα αν έγινε στόχος επειδή ήταν σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, είπε ότι «είναι αυταπόδεικτο και προφανές. Με συνδέουν με τον πρώην πρωθυπουργό. Ήμουν προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού. Εγώ δεν ήμουν κομματικό στέλεχος αλλά τεχνοκράτης και έχω γνώσεις στα νομικά ζητήματα. Δεν υπήρξα κομματικό πρόσωπο που σώνει και καλά θέλει να μου βάλει ταμπέλα η ΝΔ. Εγώ είμαι ένα πρόσωπο υπερκομματικό. Δεν ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε και σε κανένα κόμμα».

Στο ερώτημα αν εξαργυρώνει γραμμάτια η Βασιλική Θάνου είπε ότι «είναι άκομψος ο τρόπος με τον οποίος εκφράστηκαν κάποιοι χθες στην Βουλή. Θέλω να πω στον κ. Βορίδη ότι ως δικηγόρος πρέπει να με σέβεται λόγω της θεσμικής μου ιδιότητας. Εγώ ήθελα να προσφέρω τις γνώσεις μου στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού».

Αφησε αιχμές για τον Παναγιώτη Πικραμμένο λέγοντας ότι εγώ δεν εκμεταλλεύτηκα την θέση μου δίπλα στον πρωθυπουργό όπως κάποιοι άλλοι δικαστικοί που έγιναν υπουργοί.

Στο ερώτημα αν θα παραιτηθεί για να διευκολύνει την κατάσταση είπε «αν παραιτηθώ θα είναι σα να συμπράττω στην εφαρμογή μιας παράνομης διάταξης».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.