Ελεος Θεέ μου …η φωτιά καίει τα πάντα …

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εκτός ελέγχου  η φωτιά στην Εύβοια.  Οι φλόγες έχουν φτάσει και καταστρέφουν τα σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλι ,ενώ εκκενώνονται και τα σπίτια στο Κοντοδεσπότι. Μόλις τώρα δόθηκε η εντολή εκκένωσης και στο χωριό Σταυρός και Πλατάνι. .Οι καμπάνες των εκκλησιών στα χωριά χτυπούν συνεχώς και ειδοποιούν μ΄αυτό τον τρόπο τους κατοίκους.Το χειρότερο όλων η καταστροφή του πευκοδάσους ένα απο τα 19 δάση της Χώρας μας που εντάσσονται  στην Natura Το οικοσύστημα καταστρέφεται ,χλωρίδα,πανίδα και τα εκατοντάδες ζωα που έγιναν παρανάλωμα του πυρός.

Απο νωρίς στην περιοχή είναι το εγκληματολογικό της Πυροσβεστικής και έχει ήδη ξεκινήσει τιςς έρευνες για την έναρξη της φωτιάς.

Στην Αττική η ατμόσφαιρα είναι απο το πρωϊ αποπνικτική  και ιδιαίτερα επικίνδυνη για οσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Οι φλόγες κύκλωσαν λίγο πριν τις 15:00 το χωριό Μακρυμμάλη και ξεκίνησαν να καίνε τα πρώτα σπίτια. Μάλιστα το πρόβλημα είναι ότι τα σπίτια βρίσκονται διάσπαρτα ανάμεσα σε πεύκα. Ενώ χτυπούσαν και οι καμπάνες τις εκκλησίας του χωριού ενημερώνοντας για τον κίνδυνο.

Είμαστε διαρκώς παρόντες από την πρώτη στιγμή και σε πλήρη ετοιμότητα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Ευβοίας και νέος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός που συντονίζει τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στην περιοχή του Μακρυμάλλη. Σύμφωνα με τον κ. Σπανό «η κατάσταση που διαμορφώνεται την τελευταία ώρα δεν μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Σηκώθηκαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και η φωτιά κατακαίει πευκοδάσος ανεξέλεγκτα παρά την μεγάλη υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν οι ενισχυμένες επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη μπροστά μας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σπανός τονίζοντας συγχρόνως πως «πρόκειται για δύσβατη περιοχή στην οποία δεν μπορούν να έχουν καλή πρόσβαση οι επίγειες δυνάμεις»

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων μεταβαινει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςο οποίος επέστρεψε απο τα Χανιά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.