Η Κομισιόν επιβραβεύει τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ελλάδα τον τελευταίο Χρόνο…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Mε ανακοινωθέν της ,η Κομισιόν ,καταγράφει την πρόοδο που επήλθε με το πρόγραμμα και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ολοκληρωθεί,στην Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο.

Προειδοποιεί, όμως, ότι μόνο με τη συνέχιση της ίδιας «τακτικής» θα μπορέσει η Ελλάδα να δει την οικονομία της να βελτιώνεται.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Κομισιόν αναφέρει:

«Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τότε που η Ελλάδα ολοκλήρωσε επιτυχώς το οικονομικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Το τριετές πρόγραμμα στήριξης της σταθερότητας υιοθέτησε μια συντονισμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των μακροχρόνιων και βαθιά ριζωμένων διαρθρωτικών προβλημάτων που συνέβαλαν στην οικονομική κρίση της Ελλάδας και στην απώλεια της πρόσβασης της χώρας στις χρηματοπιστωτικές αγορές», σημειώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως επισημαίνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και τα στοιχεία που την συνοδεύουν, δικαιώνει τις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο της οικονομίας και καταρρίπτει το αφήγημα της ΝΔ για τη δήθεν καταστροφική οικονομική πολιτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Επιβεβαιώνεται πλήρως η επισήμανσή μας ότι όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τη ΝΔ, η ΝΔ έχει αποφασίσει: τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα», αναφέρουν και προσθέτουν:

«Στην ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρεται στα απτά οφέλη που προέκυψαν για την ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας ενδεικτικά τη μείωση του ποσοστού ανεργίας στο 17,6% τον Απρίλιο του 2019, όταν για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2011 έπεσε κάτω από το 18%, έναντι του υψηλότερου ποσοστού της τάξεως του 27,9 % που καταγράφηκε τον Ιούλιο του 2013. Παράλληλα, διαπιστώνει τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία της χώρας, παραθέτοντας στοιχεία για την επιστροφή στις αγορές, τη δημοσιονομική κατάσταση και τους ρυθμούς ανάπτυξης».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ένα χρόνο από την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, δηλώνει ότι «η ανάπτυξη είναι σταθερή, η ανεργία μειώνεται και τα δημόσια οικονομικά έχουν βελτιωθεί», ενώ ο επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, τη Φορολογία και τα Τελωνεία, Πιέρ Μοσκοβισί, επισημαίνει ότι «η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο από τότε που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα στήριξης πριν από ένα χρόνο» και ότι «τα οικονομικά δεδομένα εμφανίζουν θετικά σημάδια».

Καταλήγοντας, τονίζουν πως «όταν, λοιπόν, η ΝΔ αναφέρεται σε αυταπάτες θα πρέπει να κοιτάζεται στον πολιτικό της καθρέφτη. Αν και στην περίπτωσή της, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι μάλλον συνειδητή επιλογή και παγιωμένος τρόπος προσέγγισης των πολιτών».
Πηγές της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανακοίνωση της Κομισιόν ανέφεραν πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ας αφήσει τους πανηγυρισμούς που προσβάλλουν τη νοημοσύνη όλων των Ελλήνων.

Οι «προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» γονάτισαν τη μεσαία τάξη, φόρτωσαν μέτρα λιτότητας δισεκατομμυρίων ευρώ όλους τους Έλληνες και υποθήκευσαν τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα στους δανειστές».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.