Για θεσμικό ατόπημα κατηγορεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση την Κυβέρνηση για τα νεα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Αδιανόητη θεωρεί την οποιαδήποτε ενέργεια προς την κατεύθυνση της επιλογής  νέων μελών για την Επιτροπή ανταγωνισμού θεωρεί η αξιωματική αντιπολίτευση  κάνοντας λόγο για βιασύνη «που οδηγεί σε νέο θεσμικό ατόπημα»

«Αφενός η νομολογία, ευρωπαϊκή και εθνική, προβλέπει την ολοκλήρωση της θητείας των μελών των ανεξάρτητων Αρχών. Αφετέρου η υπόθεση της παύσης των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και επίκειται η συζήτηση της αίτησης αναστολής στις 30 Αυγούστου» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου καλεί τη Ν.Δ. να μην προχωρήσει σε αυτή την επιλογή επειδή «είναι αδιανόητη οποιαδήποτε ενέργεια προς την κατεύθυνση της επιλογής νέων μελών, η οποία συνιστά ευθεία και απροκάλυπτη παρέμβαση σε δικαστικά εκκρεμή υπόθεση».

«Την καλούμε να συμμετάσχει στο διάλογο που ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την εντός των ημερών κατάθεση πρότασης τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής για την ενίσχυση της διαφάνειας στην επιλογή των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού» προσθέτει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και καταλήγει πως «σκοπός της πρότασης είναι να εναρμονιστεί ο Κανονισμός της Βουλής με το ν. 3959/2011 περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού, ώστε να υλοποιηθεί η βούληση του νομοθέτη, η επιλογή των μελών της εν λόγω ανεξάρτητης Αρχής να γίνεται με πλειοψηφία των 4/5 των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, όπως ισχύει για τις συνταγματικά κατοχυρωμένες Αρχές. Η ΝΔ έχει την ευκαιρία να αποδείξει στην πράξη ότι εννοεί την πίστη της στην ανεξαρτησία των αρχών».

Νωρίτερα, ο τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος αναφερόμενος σε δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη ότι «σήμερα προχώρησε σε ένα ακόμα ρεσιτάλ ψεύδους. Χαρακτήρισε την κ. Θάνου στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως θα έπαυαν τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού ακόμα και αν αυτός προέρχονταν από τη Ν.Δ.».

«Το παρελθόν τους με τον κ. Κυριτσάκη, “φίλο της οικογένειας Μητσοτάκη” όπως έλεγαν τα ΜΜΕ, ως πρόεδρο της Επιτροπής και τον κ. Μυλωνάκη, ο οποίος εκτός από διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Αρχής ήταν και σύμβουλος του τότε υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τους διαψεύδει πανηγυρικά,» σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.