Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για όλα στην ΔΕΘ…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Απο το βήμα της ΔΕΘ απο την Θεσσαλονίκης ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε ”έξω απο τα δόντια” για όλα.Ξεκίνησε με λάθη που έγιναν κατα την διάρκεια της δικής του διακυβέρνησης και στη συνέχεια  μίλησε  για την φιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε αυτοκριτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για λάθη, αδυναμίες και παραλείψεις, που έγιναν -όπως είπε- κυρίως εξαιτίας της πίεσης των «θεσμών» αλλά και της εύθραυστης οικονομικής κατάστασης.

Συνοπτικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για τέσσερα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:

  • Καθυστέρηση δεύτερου πακέτου μέτρων για το 2019. «Δεν δράσαμε όσο γρήγορα έπρεπε», τόνισε.
  • Έλλειψη τόλμης «να σπάσει τα παράκεντρα εξουσίας», κάνοντας αναφορά και στα «παραδικαστικά κυκλώματα».
  • Αδυναμία «να επικοινωνηθεί σωστά η πολιτική μας και το έργο μας».
  • «Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα» για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, είπε επίσης ο κ. Τσίπρας.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, «η κυβέρνηση είχε σχέδιο και στρατηγική που κάθε μέρα πήγαινε τη χώρα ένα βήμα πιο μπροστά».

Επιστρέφοντας στο παρόν και την πολιτική πραγματικότητα μετά τις εκλογές του Ιουλίου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «σήμερα η χώρα έχει ισχυρότατη αντιπολίτευση», για να προσθέσει ότι «είμαστε η μεγάλη παράταξη της Αριστεράς».

Τόνισε επίσης ότι «ευθύνη μας είναι να μην επιτρέψουμε να γκρεμιστούν οι κατακτήσεις, οι νέες δυνατότητες, οι νέες ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας», καθώς «ο κίνδυνος είναι υπαρκτός.

Το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της Ν.Δ.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που ευθύνεται για τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής, τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και το οποίο θρέψει το φαινόμενο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υποστηρίζει φανατικά αυτό το φιλελεύθερο μοντέλο.

Εξαπολύοντας επίθεση εξ’ όλης της ύλης κατά του πρωθυπουργού και της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε καταρχάς ότι επιστέφει στη χώρα το «κράτος της Δεξιάς», κάνοντας αναφορές στους «υπαλλήλους ιδιωτικών εταιριών» που βρίσκονται στην κυβέρνηση, καθώς και «στην ωμή παρέμβαση» του Μαξίμου στις ανεξάρτητες αρχές.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.