Εφη Αχτσιόγλου: Για τις συντάξεις χηρείας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Για  «απύθμενο θράσος της ΝΔ» όσον αφορά τις συντάξεις χηρείας, έκανε λόγο η Εφη Αχτσιόγλου. Η πρώην υπουργός Εργασίας, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον Γιάννη Βρούτση, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου για τις αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας. Ο υπουργός ανέφερε πως οι αυξήσεις ισχύουν από αυτόν τον μήνα, ενώ τα αναδρομικά θα δοθούν τον επόμενο, με την Αχτσιόγλου να αναφέρει ότι «η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα».
Η Εφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο για «προσπάθεια καπήλευσης από την κυβέρνηση» και για «προσβολή προς τους συνταξιούχους»

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Η σημερινή δήλωση του κ. Βρούτση για την αύξηση στις συντάξεις χηρείας φανερώνει το απύθμενο θράσος της κυβέρνησης της ΝΔ. Οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας από το 50% στο 70% και οι άλλες βελτιωτικές ρυθμίσεις, όπως η κατάργηση των ηλικιακών ορίων ώστε να καταβάλλονται εφ’ όρου ζωής, είναι μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάιο. Αυτό το γνωρίζουν οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας και όλοι οι πολίτες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κυριολεκτικά δεν έκανε απολύτως τίποτα για τις αυξήσεις αυτές, παρά μόνο ότι τις καθυστέρησε 2 μήνες από διαχειριστική ανεπάρκεια, αφού ήταν προγραμματισμένες να καταβληθούν στα τέλη Ιουλίου. Επίσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, τα αναδρομικά ποσά θα δοθούν με ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση στα τέλη του επόμενου μήνα.Ο κ. Βρούτσης και ο κ. Μητσοτάκης επιχειρούν να καπηλευτούν τις αυξήσεις που νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το μόνο που κάνουν είναι να εκτίθενται και να προσβάλλουν τους συνταξιούχους».
Ο κ. Βρούτσης και ο κ. Μητσοτάκης επιχειρούν να καπηλευτούν τις αυξήσεις που νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το μόνο που κάνουν είναι να εκτίθενται και να προσβάλλουν τους συνταξιούχους».
Πηγή: iefimerida.gr –

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.