Και ο Θεός δάκρυσε στη Συρία…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στη βορειοανατολική Συρία και όλο και περισσότεροι διαμένουν σε καταφύγια και σχολεία μετά από την τουρκική εισβολή στη Συρία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

«Ο ανθρωπιστικός αντίκτυπος είναι ήδη αισθητός. Υπολογίζουμε ότι 100.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους στη Συρία», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΟΗΕ και συνεχίζει λέγοντας πως “οι περισσότεροι έχουν καταφύγει σε άλλες κοινότητες, όμως ένας ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων σπεύδει σε καταφύγια στις πόλεις Αλ Χασάκα και Ταλ Ταμέρ και πολλοί αναζητούν καταφύγιο σε σχολεία».Το αιματοκύλισμα στη βορειοανατολική Συρία συνεχίζεται με την Τουρκία να σφυροκοπεί κουρδικές θέσεις, με το υπουργείο της γείτονας χώρας να λέει πως έχουν “εκκαθαριστεί” 11 κουρδικά χωριά. Παράλληλα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας υποστηρίζει πως οι κουρδικές δυνάμεις έχουν πλήξει με βλήματα όλμων τουρκική βάση κοντά στον Αζές, χωρίς πάντως αυτό να επιβεβαιώνεται από την κουρδική πλευρά.  Επίσης δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των νεκρών καθώς υπάρχουν κατηγορίες εκατέρωθεν για επιθέσεις σε αμάχους.
Και δεύτερος Τούρκος αξιωματικός νεκρός στη βόρεια Συρία

Ο δεύτερος Τούρκος στρατιωτικός σκοτώθηκε στη συνεχιζόμενη επίθεση της Άγκυρας στο βόρειο τμήμα της Συρίας, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουζί Ακάρ.

“Ο αδελφός μας Haji Bebek πέθανε στις 11 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Πηγή Ειρήνης σε συγκρούσεις με τρομοκράτες του PKK-YPG, του Κόμματος Εργατών του Κουρδιστάν – Μονάδες Προστασίας του Λαού«, δήλωσε ο Ακάρ σε δήλωσή του.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.