Η Τασούλα Επτακοίλη συναντά στο Ιανο την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Στέλιο Παρλιάρο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις 8:30μμ,  θα συνομιλήσει  στο café του ΙΑΝΟΥ με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Στέλιο Παρλιάρο, για γλυκά και μουσικές, για γλυκές μουσικές και αναμνήσεις, για συνταγές γλυκισμάτων και… ζωής.

Και, φυσικά, για την Πόλη της καρδιάς τους.

 

Ο επίλογος θα είναι, όπως πάντα, γλυκός και μουσικός.

Είσοδος ελεύθερη

Με την υποστήριξη του Μελωδία 99.2

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr

Συναντήσεις με Μουσικούς στο Café του ΙΑΝΟΥ:

Η μουσική είναι δρόμοι. Είναι ιστορίες και μνήμη. Είναι εικόνες και συναισθήματα. Είναι χάδια και σαϊτιές. Είναι δάκρυα και χαμόγελα. Κι αυτό τον χειμώνα γίνεται αφορμή η Τασούλα Επτακοίλη να συναντήσει στο café του ΙΑΝΟΥ ανθρώπους με το δικό τους, προσωπικό, ευδιάκριτο αποτύπωμα στα ελληνικά μουσικά πράγματα. Ανθρώπους που γνωρίζουμε. Ή νομίζουμε ότι γνωρίζουμε…

Δημιουργούς που θα μιλήσουν εφ’ όλης της ύλης. Για τη ζωή και την πορεία τους, για την έμπνευση, το κοινό και την αναγνώριση, για τον ανταγωνισμό, τους φόβους και τις προσδοκίες τους, για την τέχνη και την κοινωνία.

Οι ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ πραγματοποιούνται στο café του ΙΑΝΟΥ, αναμεταδίδονται ζωντανά μέσα από το ianos.gr και το κοινό έχει τη δυνατότητα να υποβάλει τις ερωτήσεις του για τον κάθε καλεσμένο στο email: magazine@ianos.gr

 

Λίγα λόγια για την Ευανθία Ρεμπούτσικα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάτω Αχαΐα Πατρών. Είναι ένα από τα τέσσερα αδέλφια της οικογένειας Ρεμπούτσικα μαζί με την Ιωάννα, τον Πλούταρχο και τη Μαρία. Ο πατέρας τους ήταν ιδιοκτήτης του κινηματογράφου REX. Ξεκίνησε να μαθαίνει βιολί σε ηλικία 6 ετών, φοιτώντας στο Ωδείο Πατρών με καθηγητές τον Μιλτιάδη Παπανικολάου και τον Ακίνδυνο Καϊμάκη. Το κουαρτέτο των αδελφών Ρεμπούτσικα περιοδεύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό και το 1970 μετακόμισε στην Αθήνα όπου και συνέχισε τις σπουδές της στη μουσική, με δάσκαλο τον Τάτση Αποστολίδη στο Ωδείο Αθηνών και στη συνέχεια με τον Στέλιο Καφαντάρη στο Ελληνικό Ωδείο. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές. Από το 1970 μέχρι το 1979, η Ευανθία Ρεμπούτσικα συνεργάζεται με σπουδαίους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές, συνεργασίες που συνεχίζονται και μετά το 1979 όταν επιστρέφει από το Παρίσι, ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην École Normale de Musique. Ακολουθούν συνεργασίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα του τρίτου προγράμματος καθώς και με τη Σύγχρονη Ορχήστρα της ΕΡΤ, με την οποία περιοδεύει και κατά την παρουσίαση του «Αξιον Εστί» με το Μίκη Θεοδωράκη.


Λίγα λόγια για τον Στέλιο Παρλιάρο

O Στέλιος Παρλιάρος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε στο Παρίσι στην Ecole le Νôtre, στη σχολή Escoffier του ξενοδοχείου Ritz, στη Λιόν στη σχολή Valrhona και τέλος στο διάσημο ζαχαροπλαστείο Fauchon. Το 1982 δημιουργεί το «fresh» αλλάζοντας τη πορεία της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα. Διδάσκει σε σεμινάρια για επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες και εκδίδει βιβλία ζαχαροπλαστικής που εντυπωσιάζουν με την αισθητική τους. Η ενασχόλησή του με τον Τύπο ξεκινάει τη δεκαετία του ’90, όταν αποκτά δικές του στήλες στα περιοδικά «Ε» και «Gourmet» της «Ελευθεροτυπίας». Το Μάιο του 2006 ξεκινάει νέα συνεργασία με την εφημερίδα «Καθημερινή» δημιουργώντας συνταγές για το ένθετο περιοδικό «Γαστρονόμος» καθώς και για το ένθετο «Κ». Τον Μάιο του 2010 κυκλοφορούν από την «Καθημερινή» οι «Γλυκές Ιστορίες» που φέρουν την υπογραφή του. Είναι το πρώτο περιοδικό ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα κι ένα αληθινό εκδοτικό φαινόμενο με μηνιαία κυκλοφορία που αγγίζει τα 100.000 φύλλα. Το 2014 το περιοδικό μετονομάζεται σε «Γλυκές Αλχημείες». Σήμερα, το περιοδικό κυκλοφορεί ως ένθετο με την εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» κάθε δύο μήνες και συνεχίζει να μας διδάσκει την τέχνη της υψηλής ζαχαροπλαστικής κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της οικιακής μας κουζίνας… Συναντήσεις με Μουσικούς στο Café του ΙΑΝΟΥ Η μουσική είναι δρόμοι. Είναι ιστορίες και μνήμη. Είναι εικόνες και συναισθήματα. Είναι χάδια και σαϊτιές. Είναι δάκρυα και χαμόγελα. Κι αυτό τον χειμώνα γίνεται αφορμή η Τασούλα Επτακοίλη να συναντήσει στο café του ΙΑΝΟΥ ανθρώπους με το δικό τους, προσωπικό, ευδιάκριτο αποτύπωμα στα ελληνικά μουσικά πράγματα. Ανθρώπους που γνωρίζουμε. Ή νομίζουμε ότι γνωρίζουμε… Δημιουργούς που θα μιλήσουν εφ’ όλης της ύλης. Για τη ζωή και την πορεία τους, για την έμπνευση, το κοινό και την αναγνώριση, για τον ανταγωνισμό, τους φόβους και τις προσδοκίες τους, για την τέχνη και την κοινωνία.


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.