Απο το Σάββατο ο καιρός θα μας φέρει κρύο…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Καλημέρα.Ο καιρός θα κυλήσει με ψύχρα έως την Παρασκευή .Απο το Σάββατο έρχεται βαρομετρικό χαμηλό από τα νότια…

Παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν τα Χριστούγεννα στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα πέσουν σε ορεινά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως επτά μποφόρ στα πελάγη και θα υπάρξει παγετός νωρίς το πρωί στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, 25.12.2019, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές στη Θράκη, στο Ανατολικό Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, καθώς επίσης σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες βροχοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα νότια ηπειρωτικά, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα αναμένονται στα ορεινά.
Μέχρι και -5 βαθμοί Κελσίου σε κάποιες περιοχές τα Χριστούγεννα!

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 5 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από μείον 2 έως 12 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδ

α, από ένα έως 13 βαθμούς στην Ήπειρο και την Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 16 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 2 έως 15 βα
θμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 8 έως 16 στα νησιά του Ιονίου, από 6 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειο
ανατολικού Αιγαίου και από 8 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη.Οι άνεμοι τόσο στο Αιγαίο, όσο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα στις Σποράδες και την Κρήτη τοπικά 8 μποφόρ.

Καλός καιρός με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.
Ο καιρός… αγριεύει μετά τα Χριστούγεννα!

Όπως προαναφέραμε, ωστόσο, τις ημέρες μετά τα Χριστούγεννα οι καιρικές συνθήκες θα αλλάξουν άρδην. Ο γνωστός μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σημειώνει πως από το Σάββατο θα ξεκινήσουν να εισβάλλουν στην χώρα ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια Βαλκάνια. Αυτό σημαίνει… χιόνια σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα, κυρίως βέβαια στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Βροχές και καταιγίδες περιμένουμε επίσης στα νότια, αλλά και ενισχυμένους βοριάδες που θα φτάνουν μέχρι και τα 9 μποφόρ.

Ο ίδιος τονίζει πως η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά και ο υδράργυρος θα καταγράφει… μονοψήφια νούμερα στις μέγιστες θερμοκρασίες.
Ο καιρός την Δευτέρα, 30.12.2019

Η ψυχρή εισβολή θα συνεχιστεί εκτός από το σαββατοκύριακο και την Δευτέρα, 30.12.2019, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν χαμηλές, αλλά τις χιονοπτώσεις να μειώνονται αισθητά.

Η θερμοκρασία στην Θεσσαλονίκη τις επόμενες ημέρες “λέει” πολλά. Από τους 12 και 13 βαθμούς Κελσίου (σ.σ. μέση μέγιστη θερμοκρασία) που περιμένουμε ανήμερα τα Χριστούγεννα, η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 (!) την Δευτέρα, 30.12.2019! Στην Αθήνα, η ίδια κάρτα “λέει” κάτι παρόμοιο: Στους 13 βαθμούς Κελσίου η μέση μέγιστη θερμοκρασία τα Χριστούγεννα και στους 7 βαθμούς Κελσίου η μέση μέγιστη θερμοκρασία την Δευτέρα, 30.12.2019. Ο κ. Κολυδάς τονίζει, κλείνοντας, πως αυτή η ψυχρή εισβολή θα “καταλαγιάσει” από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με το κρύο πάντως να παραμένει.

Πηγή:Newsit.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.