Bad Boys For Life από 16/01 στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το αχτύπητο δίδυμο των Will Smith (Men in Black) και Martin Lawrence (Martin) επιστρέφει στους αγαπημένους ρόλους των ντετέκτιβ Mike Lowery και  Marcus Burnett με μία καταιγιστική περιπέτεια που ανανεώνει τη δημοφιλή σειρά των Κακών Παιδιών της αστυνομίας του Μαϊάμι. Στη νέα γεμάτη δράση ταινία εμφανίζονται γνωστοί και καινούριοι αξέχαστοι χαρακτήρες που υποδύονται οι Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Charles Melton, Paola Nunez, Kate Del Castillo, Nicky Jam και Joe Pantoliano. Τη σκηνοθεσία της απρόβλεπτης και απολαυστικής αυτής περιπέτειας αναλαμβάνουν οι ταλαντούχοι Adil El Arbi, Bilall Fallah (Black, Gangsta, Snowfall).


Σύνοψη

Πάνω που ο ντετέκτιβ Marcus (Martin Lawrence) αρχίζει να αποσύρεται από την ενεργό δράση και να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στην οικογένεια του, εμφανίζεται μία θανάσιμη απειλή στη ζωή του συναδέλφου του Mike (Will Smith). Ο Marcus πρέπει να βοηθήσει, άλλωστε, ο Mike είναι κι αυτός οικογένεια. Η άκρως επικίνδυνη καινούρια αποστολή είναι υπόθεση και των δύο.

Διάρκεια: 113’


16 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood


Visit

1. Instagram: https://www.instagram.com/feelgood_entertainment/

2. Twitter: https://twitter.com/FeelgoodEntment

3. Fb: https://www.facebook.com/feelgoodentertainment.gr/

4. Youtube: https://www.youtube.com/Feelgoodentertainment



Κακά Παιδιά για Πάντα


25 χρόνια μετά την πρώτη ταινία και 17 χρόνια μετά τη δεύτερη, ο Mike Lowery και ο Marcus Burnett επιστρέφουν για μία ακόμα φορά. Το μυστικό της επιτυχίας είναι φυσικά η ενέργεια και η χημεία ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές. Η σχέση ανάμεσα στον Will Smith και τον Martin Lawrence είναι τόσο ισχυρή και διασκεδαστική που η επιστροφή τους είναι πολυαναμενόμενη. Η ταινία παρακολουθεί το δίδυμο που έχει πια μεγαλώσει και εξελιχθεί. Ο Mike παραμένει παθιασμένος με το κυνήγι των κακών και ο Marcus σκέφτεται να συνταξιοδοτηθεί.

«Θέλαμε να δείξουμε το πέρασμα του χρόνου για τον Mike και τον Marcus» λέει ο Smith. «Η πρώτη σκηνή με τον Marcus να γίνεται παππούς είναι ένα νέο πεδίο που στέλνει τους χαρακτήρες σε νέες περιπέτειες».

Ο Martin Lawrence συμπληρώνει ότι «δεν έβλεπα την ώρα να κάνω μια ακόμα ταινία με τον Will. Το κοινό ήθελε να μας δει ξανά μαζί, γιατί οι δύο χαρακτήρες λειτουργούν πολύ καλά. Αλλά όπως λέει και ο Marcus  στην ταινία, δεν πρόκειται για το ίδιο τραγούδι, αλλά για ρεμίξ».

Την ταινία σκηνοθετούν δύο νέοι δημιουργοί, ο Adil El Arbi και ο  Bilall Fallah. Το δίδυμο θεωρεί ότι η πρώτη ταινία Bad Boys επηρέασε τις καριέρες τους. «Μεγαλώσαμε με αυτές τις ταινίες» δηλώνει ο El Arbi. «Είμαστε οι πιο τυχεροί θαυμαστές του κόσμου γιατί τα Bad Boys είναι εμβληματικές ταινίες και τώρα σκηνοθετούμε μία από αυτές» προσθέτει ο Fallah.

Ο Smith λέει ότι οι δύο δημιουργοί ταίριαζαν τέλεια στον κόσμο των Βad Boys. «Έχουν τη σωστή ενέργεια και προσεγγίζουν την ταινία από άλλη γωνία. Έχουν τόση αγάπη για τους χαρακτήρες και ήταν ωραίο που δουλέψαμε μαζί».

Παρόλη την αγάπη τους για τις πρώτες ταινίες, οι δύο σκηνοθέτες ήθελαν να αλλάξουν μερικά πράγματα. Οδηγούν την ταινία σε άλλη κατεύθυνση, ενώ διατηρούν τη δράση και τη δυναμική των δύο πρωταγωνιστών που έχει κερδίσει τους θεατές ήδη από το 1999. «Έχουμε πολλή δράση στην ταινία, τα πράγματα είναι έκρυθμα, οπότε οι θεατές έχουν πολλά να δουν» επισημαίνει ο El Arbi.

Το σημείο κλειδί βέβαια παραμένει το πρωταγωνιστικό δίδυμο. «Αυτοί οι δύο τύποι παραμένουν εντελώς αντίθετοι με πολλούς τρόπους, αλλά γι’ αυτό συνεργάζονται τόσο καλά» λέει ο Smith. «Είναι το γιν και το γιανγκ που τα συνδέει όλα» συμπληρώνει ο Lawrence.

Καθώς ο Mike προσπαθεί να ζει με ένταση και ο Marcus προσαρμόζεται στη συνταξιοδότηση, κάποιος θέλει να τον δει νεκρό και ο Mike δεν το βάζει κάτω μέχρι να καταλάβει ποιος τον κυνηγάει και γιατί. «Ο Mike προσπαθεί να πείσει τον Marcus να τον συνοδεύσει σε μία τελευταία αποστολή, αλλά ο Marcus έχει τελειώσει με όλα αυτά» επισημαίνει ο Smith. «Πιστεύω ότι η ταινία εξερευνά το πώς οι φιλίες διαλύονται. Όταν οι άνθρωποι δεν θέλουν να ωριμάσουν, ξεφεύγουν από το μονοπάτι των φίλων τους. Φαίνεται η απόσταση ανάμεσα στους δυο τους».

O Smith και ο Lawrence βρίσκονται ανάμεσα σε οικεία πρόσωπα από τις πρώτες δύο ταινίες, συμπεριλαμβανομένης της Theresa Randle, που υποδύεται ξανά τη γυναίκα του Marcus, Theresa. Η Bianca Bethune είναι η κόρη του Marcus, Megan, που ετοιμάζεται να παντρευτεί και να γίνει μαμά.

Η Randle λέει ότι η Theresa είναι υπέρ της απόφασης του Marcus να συνταξιοδοτηθεί και να ζει ήρεμα. «Είναι πολύ ευτυχισμένη γιατί ζει με τον Marcus σε μία άλλη κατάσταση. Την αγαπάει και τη χρειάζεται». Βέβαια, δεν θεωρεί ότι αυτή η νέα κατάσταση σημαίνει ότι ο σύζυγος της έχει ωριμάσει.

«Όλες οι γυναίκες καταλαβαίνουν ότι τα Κακά Παιδιά δεν μεγαλώνουν ποτέ» επισημαίνει η ηθοποιός γελώντας. «Ο Marcus και ο Mike είναι σε ένα σταυροδρόμι. Δεν μπορούν να παραιτηθούν».


ΑΜΜΟ


Εκτός από τις προσωπικές τους αγωνίες, ο Mike και ο Marcus πρέπει να συντονιστούν με τις νέες ελίτ αστυνομικές τακτικές της μονάδας ΑΜΜΟ (Advance Miami Metro Operations), η οποία ευθύνεται για τις καινούριες πρωτοποριακές μεθόδους αστυνομικής έρευνας εγκληματικών υποθέσεων.

Η παλαιά σχολή σε αντίθεση με τη νέα σχολή είναι ένα θέμα που πυροδοτεί διάφορες καταστάσεις στην ταινία. «Τα Κακά Παιδιά είναι σε αντιπαράθεση με το νέο στυλ αστυνόμευσης» λέει ο Smith.  «Αυτό μου άρεσε πολύ στην ιστορία. Οι δυο τους ξέρουν πώς να λειτουργούν ρίχνοντας κάτω πόρτες, αλλά οι τύποι της AMMO εμφανίζονται και δείχνουν ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι».

«Όλοι ξέρουμε ότι o Mike τρελαίνεται να ρίχνει κλωτσιές» προσθέτει ο Lawrence. «Δεν ρίχνει απλώς τις πόρτες με κλωτσιές, τις ξεχαρβαλώνει κιόλας. Και τώρα αυτό το νέο κύμα αστυνομικών έρχεται και τους λέει να χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους».

«Αυτές οι αντιθέσεις είναι ξεκαρδιστικές» λέει η Vanessa Hudgens, που παίζει ένα μέλος της ΑΜΜΟ. Ο δημοφιλής ηθοποιός Joe Pantoliano επιστρέφει στον ρόλο του  Captain Howard, που είναι ο εγκέφαλος πίσω από την ΑΜΜΟ. «Ο Mike δεν έχει εξελιχθεί από το νεαρό, θρασύ και αποφασισμένο άτομο που συναντήσαμε στην πρώτη ταινία. Ο Howard δεν θέλει να δει τον Mike να παθαίνει κακό, οπότε τον προστατεύει. Τον υποχρεώνει να συνεργαστεί με την ομάδα AMMO» λέει ο Joe Pantoliano.

Ενώ ο Howard επιβλέπει την καινούρια ομάδα, η Rita, που υποδύεται η Paola Nunez, είναι το μέλος της ομάδας AMMO που κάνει όλη τη δουλειά. Πρόκειται μάλιστα για παλιό έρωτα του Mike, ο οποίος τώρα καλείται να δέχεται εντολές από εκείνη.

Η Nunez αγάπησε τη δύναμη, την εξυπνάδα και τις αρχηγικές ικανότητες του χαρακτήρα. «Είμαι περήφανη για το πώς εμφανίζονται οι γυναίκες στην ταινία» εξηγεί. «H Rita για παράδειγμα είναι μία έξυπνη ψυχολόγος εγκληματιών. Έχει εξουσία, δύναμη, εξυπνάδα και είναι ζόρικη».

Άνθρωπος-κλειδί στην ομάδα της Rita είναι η Kelly, που υποδύεται η Vanessa Hudgens. Μία επιθετική νεαρή αστυνομικός που θαυμάζει τον Mike. «Είναι ειδική στα όπλα, είναι σκληρή, ατρόμητη και τρέφει αισθήματα δέους για τον Mike» λέει η Hudgens. «Το να βλέπω τον Will και τον Martin μαζί ξανά είναι καταπληκτικό» λέει η ηθοποιός. «Η χημεία τους είναι απίστευτη».

Μαζί με τη Hudgens και τη Nunez στη ομάδα AMMO ανήκει ο  Alexander Ludwig, ως Dorn, και ο  Charles Melton, ως Rafe. Ο Dorn είναι ο υπεύθυνος τεχνολογίας της ομάδας. «Είναι σαν ένας τεράστιος αρκούδος που φοβάται την ίδια του τη δύναμη» λέει ο Ludwig. «Ο Dorn έχει την τάση να χρησιμοποιεί τους μύες του με βίαιο τρόπο, οπότε δεν θέλει να το παρακάνει. Τώρα του αρέσει να κάθεται σε ένα φορτηγάκι και να δουλεύει τα τεχνολογικά της υπόθεσης, κάτι που είναι αστείο γιατί είναι πολύ δυνατός».

Ο Charles Melton που ενσαρκώνει τον Rafe λέει για το πρωταγωνιστικό δίδυμο: «Έχουν μια χημεία και μία απαράμιλλη σύνδεση. Είναι πολύ συνεργατικοί και ατρόμητοι στη δουλειά τους».

Οι τέσσερις ηθοποιοί που απαρτίζουν την ομάδα AMMO εκπαιδεύτηκαν στις αστυνομικές τακτικές. Η εκπαίδευση ήταν κομμένη και ραμμένη πάνω στον κάθε χαρακτήρα με βάση την ειδικότητα του. Η Nunez λέει ότι η διαδικασία αυτή ήταν σημαντική για να μελετήσει τον χαρακτήρας της Rita. «Μία ομάδα ειδικών δυνάμεων μας έμαθε πώς να κρατάμε το πιστόλι και να πυροβολούμε και πώς να κινούμαστε σαν ομάδα» θυμάται. «Είναι μικρές πινελιές, αλλά έχουν μεγάλη σημασία γιατί έπρεπε να είμαστε πειστικοί στις σκηνές δράσης».

«Μας εκπαίδευσαν να κινούμαστε μέσα στον χώρο όταν κάνουμε έρευνα και μας έμαθαν πώς να πυροβολούμε με συγκεκριμένα όπλα» προσθέτει ο Ludwig. «Ο χαρακτήρας μου χειρίζεται ένα drone, οπότε ήθελα πραγματικά να καταλάβω πώς λειτουργεί και πώς θα το χειριζόταν ένας τεχνικός».


Μοιραία γυναίκα… και γιος


Η ομάδα της AMMO σε συνεργασία με τον Mike και τον Marcus έχουν αντίπαλο τους μία γοητευτική αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης, που ακούει στο όνομα Isabel και έρχεται από το παρελθόν του Mike. Στο πλευρό της έχει τον αποφασισμένο και βίαιο γιο της Armando. Η διάσημη Μεξικανή ηθοποιός Kate Del Castillo αναλαμβάνει τον ρόλο της μοιραίας γυναίκας.

«Μου αρέσει να παίζω κακούς χαρακτήρες» λέει η ηθοποιός. «Η Isabel έχει πολύ θυμό γιατί ήταν στη φυλακή για είκοσι χρόνια, όπου είχε άπλετο χρόνο για να οργίζεται με το ένα από τα Κακά Παιδιά. Τώρα που βγήκε, θέλει το αίμα της πίσω και ο Mike είναι ο κυρίαρχος στόχος της».

Η Del Castillo σημειώνει ότι ο ρόλος της κακιάς δεν είναι απλώς να υποδύεσαι κάποια μοχθηρή προσωπικότητα. «Ήθελα η Isabel να είναι μια κανονική γυναίκα, προδομένη και πληγωμένη, μία μητέρα που αγαπάει το παιδί της».

Όσο ήταν φυλακή, γέννησε έναν γιο, τον Armando, που τώρα πια έχει μεγαλώσει και έχει γίνει ένας σωστός εκτελεστής, τον οποίο υποδύεται ο Jacob Scipio. Όταν αποφυλακίζεται, συνεργάζεται με τον γιο της για να πάρει εκδίκηση από αυτόν που την έστειλε στη φυλακή.

«Ο Armando έχει έναν κώδικα τιμής, που μοιράζεται με τη μητέρα του. Είναι πολύ δεμένοι. Μεγάλωσε στη φυλακή, οι δυο τους έζησαν σε ένα κελί μέχρι τα έξι του. Οπότε, ο δεσμός τους είναι πολύ δυνατός. Όταν τον πήραν από εκεί, ανατράφηκε μέσα στο καρτέλ. Έχει μεγαλώσει μέσα στο μίσος» σχολιάζει ο Scipio.

Ο Armando εισχωρεί σε ένα δίκτυο στο Μαϊάμι για να βρει συμμάχους και να πάρει εκδίκηση για τη μητέρα του. Ένας από τους πιο χρήσιμους συμμάχους είναι ο Zway-Lo, τον οποίο υποδύεται ο δημοφιλής τραγουδιστής και συνθέτης Nicky Jam.

Υπάρχει και ο Manny, ένας χασάπης που ξέρει πολλά και περνάει από ανάκριση. Τον ρόλο υποδύεται ο διάσημος τραγουδιστής/συνθέτης Khaled.


ACTION!


Οι El Arbi και Fallah ήταν αποφασισμένοι να βάλουν καινούρια στοιχεία στην ταινία. «Η πρόκληση ήταν να δημιουργήσουμε μία συναρπαστική ταινία δράσης, αλλά την ίδια στιγμή να έχουμε κάτι αληθινό και ακατέργαστο που δεν είναι σύνηθες σε αυτές τις ταινίες» λέει ο El Arbi.

Η πρώτη σκηνή με το κυνηγητό ανάμεσα στα αυτοκίνητα, με προορισμό το μαιευτήριο όπου ο Marcus γίνεται παππούς από στιγμή σε στιγμή, είναι ένα δείγμα της προσέγγισης των σκηνοθετών. Παρόλο που δεν υπήρχαν κακοί να κυνηγήσει κανείς, η σκηνή ήταν γεμάτη προκλήσεις με απρόσμενους τρόπους. Η Porsche που οδηγεί ο Marcus έπρεπε να μην αποκτήσει ούτε μία γρατζουνιά, όπως έλεγε το σενάριο. Το συγκεκριμένο μοντέλο, όμως,  δεν υπήρχε ακόμα στην αγορά όταν γίνονταν τα γυρίσματα.

Φυσικά, όπως έλεγε το σενάριο, ο Marcus ρίχνει την πόρτα κάτω μόλις φτάσει στο νοσοκομείο, σώος και αβλαβής. «Έτσι βάζουμε το κοινό στη δράση, ξεκινώντας με κάτι που μοιάζει με αθώα βιαστική διαδρομή στο νοσοκομείο και καταλήγει σε άγρια κούρσα» λέει ο El Arbi.

Ένα άλλο απαιτητικό σημείο της ταινίας είναι όταν ο Mike και ο Marcus κυνηγάνε τον Zway-Lo. Οι δυο σκηνοθέτες το πήγαν σε άλλο επίπεδο όταν έφεραν ένα μικρό στόλο από μοτοσυκλέτες στη σκηνή. Για να έχει ενδιαφέρον, εμφανίστηκαν μερικοί από τους καλύτερους οδηγούς μηχανών.  «Νομίζω ότι η συγκεκριμένη σκηνή με τις μηχανές θα γίνει σημείο αναφοράς της ταινίας» λέει ο Smith ενθουσιασμένος. «Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο».

Συντελεστές

Σενάριο: Chris Bremner, Peter Craig, Joe Carnahan

Σκηνοθεσία: Adil El Arbi, Bilall Fallah

Ηθοποιοί: Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Charles Melton, Paola Nunez, Kate Del Castillo, Nicky Jam, Joe Pantoliano

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Robrecht Heyvaert

Μοντάζ: Peter McNulty and Dan Lebental, ACE

Μουσική: Lorne Balfe

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.