H Frankfurter Allgemeine θέτει το ερώτημα: ”γιατι η Αθήνα δεν ζητάει βοήθεια για το προσφυγικό…”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Γερμανικός Τύπος έχει εκτενή αφιερώματα στις διαμαρτυρίες κατοίκων των νησιών του Αιγαίου για το προσφυγικό. «Διαμαρτυρίες για το προσφυγικό χάος στα ελληνικά νησιά» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα και αναδημοσιεύει η DW «κύριο αίτημα των διαδηλωτών είναι να μεταφέρει η κυβέρνηση τους μετανάστες από τα υπερπλήρη κέντρα υποδοχής στην ενδοχώρα.
Πολλοί καταυλισμοί έχουν δεχθεί δεκαπλάσιο αριθμό μεταναστών από τον προβλεπόμενο. Την Πέμπτη οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται στην Αθήνα. Τοπικοί άρχοντες θέλουν να εκθέσουν τα αιτήματά τους στην κεντρική εξουσία. Τους προηγούμενους μήνες η κυβέρνηση είχε μεταφέρει επανειλημμένα ανθρώπους από νησιωτικούς καταυλισμούς στην ηπειρωτική χώρα. Φοβάται ωστόσο ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο αυξάνει τα κίνητρα στους παράτυπους μετανάστες για να περάσουν από τις τουρκικές ακτές στα ελληνικά νησιά».
powered by Rubicon Project
«Γιατί η Αθήνα δεν ζητά βοήθεια από την Ευρώπη για το προσφυγικό;»

Σε άλλο άρθρο της, η Frankfurter Allgemeine θέτει το ερώτημα «γιατί η Αθήνα δεν ζητεί βοήθεια από την Ευρώπη, παρότι η μεταναστευτική κρίση είναι πάνω από τις δυνάμεις της».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.