Αγρια νύχτα στον Εβρο…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα για δεύτερο συνεχές βράδυ, βρίσκονται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν προωθηθεί στον Έβρο με την προσδοκία να περάσουν στην Ελλάδα, έπειτα από τους διπλωματικούς ελιγμούς και τα επικοινωνιακά παιχνίδια που εφαρμόζεται ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη σύγκρουσή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, στο θέμα της Συρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, με την έλευση της νύχτας, ομάδες από πρόσφυγες και μετανάστες ξεκίνησαν να επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα από κάθε πιθανό πέρασμα στον νομό και τον ποταμό Έβρο, εκμεταλλευόμενες το σκοτάδι. 

Ρεπορτάζ των New York Times ανέφερε πως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν προωθηθεί στα σύνορα χάρη στη συνδρομή Τούρκων αξιωματούχων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τοπικοί αξιωματούχοι αγόρασαν χιλιάδες εισιτήρια για τους πρόσφυγες, τους βοήθησαν να επιβιβαστούν σε ολοκαίνουργια Mercedes-Benz λεωφορεία και τους οδήγησαν στα σύνορα.Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι αυτοί —που αποτελούν τα θύματα της πολιτικής της Άγκυρας— βρίσκονται εγκλωβισμένοι πίσω από έναν συρμάτινο φράχτη ή έχουν καθηλωθεί στην τουρκική όχθη του Έβρου. Μεταξύ αυτών, βρίσκονται πολλές γυναίκες και παιδιά. Οι συγκεντρωμένοι προσπαθούν με φωτιές και αυτοσχέδιες σκηνές να αντιμετωπίσουν το τσουχτερό κρύο και την υγρασία. Επίσης, υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ πως υπάρχουν αγνοούμενοι, άτομα που έχουν ανάγκη νοσηλείας, καθώς και άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί σε κάποια από τα μικρά νησάκια στον Έβρο.

Μερικές δεκάδες ατόμων έχουν καταφέρει να περάσουν τα σύνορα -όχι από το τελωνείο- από παράπλευρους δρόμους. Μεμονωμένα άτομα εθεάθησαν το πρωί του Σαββάτου να κινούνται πεζοί σε χωράφια της ελληνικής πλευράς και κάποιοι επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.