Αναστολή της λειτουργίας σε λατρευτικούς χώρους…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι «ξεκάθαρες αποφάσεις» που περίμενε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο δεν προέκυψαν μετά την πολύωρη συνεδρίαση της ιεραρχίας. Ετσι, ο ίδιος ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, κάθε δόγματος και θρησκείας. Ο Πρωθυπουργός για άλλη μια φορά βγήκε μπροστά, όπως τονίζουν συνεργάτες του, και πήρε πάνω του την ευθύνη για «την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας».

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, την περασμένη Παρασκευή, υπήρχε η εκτίμηση ότι η ΔΙΣ θα κατέληγε σε μια απόφαση αναστολής λειτουργίας των ιερών ναών, ώστε να προστατευτούν κυρίως οι ευπαθείς ομάδες που, παρά τις συστάσεις που προηγήθηκαν, συνέχισαν να προσέρχονται τις δύο τελευταίες Κυριακές στις εκκλησίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «μεσοβέζικη λύση» στην οποία προσέφυγαν οι ιεράρχες προκάλεσε εκνευρισμό και οργή στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Πρωθυπουργό. Γι αυτό, μόλις μισή ώρα μετά την ανακοίνωση της ΔΙΣ, με ένα προσωπικό tweet γνωστοποίησε την απόφαση της κυβέρνησης «οι Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή».
Οι εκκλήσεις του Τσιόδρα προς την ΔΙΣ

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης στην Μονή Πετράκη είχε δώσει το παρών ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ενημέρωσε για τους κινδύνους στην δημόσια υγεία από την μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων εξάπλωσης του κορωνοϊού. Παράλληλα μετέφερε την παράκληση να ανασταλούν όλες οι λειτουργίες για τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση του. Παρόλα αυτά οι ιεράρχες αποφάσισαν «την λιτή τέλεση της Θείας Λειτουργίας από την ερχόμενη Κυριακή μέχρι το Σαββάτου του Λαζάρου στις 11 Απριλίου», επιτρέποντας και την κατ’ εξαίρεση τέλεση γάμων και βαπτίσεων.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.