Μπείτε στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση και δείτε σπουδαίες παραστάσεις…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μένουμε σπίτι. Αλλά επιμένουμε να βγαίνουμε έξω, μέσα από το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση. Στην Αθήνα, στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, σε όλο τον κόσμο.

Από αύριο, 3 Απριλίου στις 19:00, το Ίδρυμα Ωνάση ανεβάζει και μοιράζεται στο κανάλι του στο YouTube στιγμές, εικόνες, συζητήσεις, ήχους, συναισθήματα. Sold-out παραστάσεις,  podcasts, εκπαιδευτικά προγράμματα, virtual κινηματογραφικές πρεμιέρες, online μαθήματα, secret συναυλίες.

Η πραγματικότητα του Ιδρύματος Ωνάση γίνεται ψηφιακή. Μια Στέγη σε κάθε σπίτι, σε ένα σημείο που δεν υπάρχει στον χάρτη, για να διασκεδάζει, να επιμορφώνει, να ενώνει, να ανοίγει συζητήσεις.

Πιάστε την καλύτερη θέση στον καναπέ και συντονιστείτε στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση.  Εκεί όπου σήμερα και κάθε μέρα υπάρχει κάτι διαφορετικό που μπορείτε να δείτε όποτε θέλετε, με υλικό που προστίθεται κάθε Παρασκευή και μένει διαθέσιμο χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό.


{youtube}pBzgXs0jGX4{/youtube}


Νέες playlists του ψηφιακού καναλιού του Ιδρύματος Ωνάση:

#On Stage

Με το “On Stage”, το Ίδρυμα Ωνάση φέρνει ξανά στην επιφάνεια παραστάσεις και συναυλίες που έχουν μείνει αξέχαστες, που ήταν sold-out ή που δεν προλάβατε να δείτε. Μέσα από μια ανασκόπηση των δέκα χρόνων λειτουργίας της Στέγης, αλλά και υλικό από το Onassis USA στη Νέα Υόρκη που δεν έχει δει το ελληνικό κοινό, η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του Ιδρύματος Ωνάση ανεβάζει (ξανά) στη σκηνή θρυλικές παραστάσεις θεάτρου και χορού, καθώς και συναυλίες.


#Onassis Encounters

Ένα ραντεβού με καλλιτέχνες, συγγραφείς, επιστήμονες, ανθρώπους που αλλάζουν τον τρόπο σκέψης μας, μέσα από τη δουλειά τους, τη ζωή τους. Κάθε βίντεο και μια μοναδική συνάντηση, μια ευκαιρία να κοιτάξουμε στο παρελθόν, αλλά και στο μέλλον, δίνοντας ένα βήμα στον πολιτισμό του εδώ και τώρα.


#Future in Common

Ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε για όσα μας απασχολούν από σήμερα μέχρι όσο μακριά φτάνει το αύριο, για όσα μας γεμίζουν περιέργεια αλλά και ενέργεια, για όσα μοιραζόμαστε από παλιά και για εκείνα που θέλουμε να μοιραστούμε στο μέλλον. Ένα σημείο όπου η τέχνη συναντά την κρίση του περιβάλλοντος και η μόδα συναντά σκέψεις, ιδέες και έναν κόσμο τρισδιάστατα φτιαγμένο με ψηφία.


#Onassis Cinema

Το curated πρόγραμμα “Cinema” περιλαμβάνει επιλεγμένες ταινίες δημιουργών που τολμούν, πειραματίζονται και επαναπροσδιορίζουν την έννοια του κινηματογράφου. Υβριδικά ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους, δυνατές ιστορίες, ανάμεσά τους και νέες ταινίες που συστήνονται για πρώτη φορά στο κοινό, κάνοντας virtual πρεμιέρα στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση.

Από τις 3 Απριλίου είναι διαθέσιμες οι θεατρικές παραστάσεις Κοκκινοσκουφίτσα, Το πρώτο αίμα σε κείμενο και σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου (2014), Βάκχες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη  (2018), Onassis Youth Festival (2019), η παράσταση χορού Kireru των RootlessRoot (2012), ενώ από τις 10 Απριλίου μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα αφιέρωμα στον Ευθύμη Φιλίππου με τις δύο παραστάσεις της Στέγης σε κείμενά του: Aίματα σε σκηνοθεσία της Αργυρώς Χιώτη και των Vasistas (2014) και Ρομπ/Rob σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά (2018), το Antigone in Ferguson που παρουσιάστηκε στο Onassis USA στη Νέα Υόρκη με διάσημους αμερικανούς ηθοποιούς με συνοδεία χορωδίας (2016), την παράσταση χορού Cementary από την Πατρίσια Απέργη και την Ομάδα Χορού Αερίτες (2017).

Στη μουσική μπορείτε να λικνιστείτε στο σαλόνι σας υπό τους ήχους του secret concert του Blaine Reininger στη Μικρή Σκηνή της Στέγης (2018), να μαγευτείτε με το Tuned City που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Μεσσήνη (2018), ενώ την επόμενη βδομάδα μπορεί να σας συνεπάρει το Klangforum Wien με το Happiness Machine (2019) από τη Στέγη και η Λένα Κιτσοπούλου που θα τραγουδάει Rebetika: The Blues of Greece, από το Joe’s Pub στο Μανχάταν (2019).

Μπορείτε, όμως, να απολαύσετε συζητήσεις με τις Guerilla Girls (2017), τον Δημήτρη Νανόπουλο  (2016), τον Paul Giamatti και τη Vanessa Grigoriadis (2015) και από 10 Απριλίου τον Werner Herzog (2019), τη μαθηματικό Χριστίνα Καραφυλλιά (2020), ή να ακούσετε podcast του Daniel Mendelsohn (2015).

Αν θέλετε να εκπαιδευτείτε, περιηγηθείτε στις διαλέξεις του αρχείου Καβάφη, μάθετε για τη βιωσιμότητα στη μόδα, τον ρόλο της τεχνολογίας για μια διάφανη αλυσίδα εφοδιασμού, και δείτε πόσο επίκαιρη παραμένει η «Ελληνική Νομαρχία» μέσω από τη διάλεξη της καθηγήτριας Ελένης Κουρμαντζή.

Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ. Μείνετε συντονισμένοι.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Από 3 Απριλίου

ΘΕΑΤΡΟ

Λένα Κιτσοπούλου, Κοκκινοσκουφίτσα, Το πρώτο αίμα (2014)

Άρης Μπινιάρης, Βάκχες του Ευριπίδη (2018)

Onassis Youth Festival (2019)

ΧΟΡΟΣ

RootlessRoot, Kireru (2012)

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Crafting The Future Α΄μέρος (2019)

ΛΕΞΕΙΣ & ΣΚΕΨΕΙΣ

Guerilla Girls (2017)

Daniel Mendelsohn, Narcissus Now Festival USA, Podcast (2015)

Narcissus & Acting με τον Paul Giamatti και τη Vanessa Grigoriadis (2015)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δημήτρης Νανόπουλος, Από τον Διαφωτισμό στον Διαφωτονισμό (2016)

Αρχείο Καβάφη: Οργάνωση και Πολιτική Διάθεση Αρχειακών Πηγών «Μιαν Υδατογραφία Άνευ Υπογραφής» Α’ Μέρος Α’ μέρος (2019)

ΜΟΥΣΙΚΗ

Tuned City – Αρχαία Μεσσήνη (2018)

Blaine Reininger secret concert (2018)


Από 10 Απριλίου

ΘΕΑΤΡΟ

Αργυρώ Χιώτη, Vasistas, Aίματα του Ευθύμη Φιλίππου (2014)

Δημήτρης Καραντζάς, Ρομπ/Rob του Ευθύμη Φιλίππου (2018)

Antigone in Ferguson, Antigone Now Festival, Onassis USA (2016)

ΧΟΡΟΣ

Πατρίσια Απέργη, Ομάδα Χορού Αερίτες, Cementary (2017)

ΜΟΥΣΙΚΗ

Klangforum Wien, Happiness Machine (2019)

Λένα Κιτσοπούλου, Rebetika: The Blues of Greece, Onassis USA (2019)

ΛΕΞΕΙΣ & ΣΚΕΨΕΙΣ

Werner Herzog (2019)

Χριστίνα Καραφυλλιά, η υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση που έλυσε δύο άλυτα μαθηματικά προβλήματα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Crafting The Future Β΄μέρος (2019)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ελληνική Νομαρχία, Ήτοι Λόγος περί Ελευθερίας, Παρά Ανονίμου του Έλληνος. Εν Ιταλία.1806  (OK)

Αρχείο Καβάφη: Οργάνωση και Πολιτική Διάθεση Αρχειακών Πηγών «Μιαν Υδατογραφία Άνευ Υπογραφής» Α’ Μέρος Β’ μέρος (2019)


Περισσότερες πληροφορίες στο www.onassis.org

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.