Ο Εμανουέλ Μακρόν στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου…

Makron
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Εμανουέλ Μακρόν  εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας πρός την Κύπρο και την Ελλάδα   για τα ζητήματα ασφαλείας στη Μεσόγειο με μια σημειολογική ανάρτηση στα ελληνικά!Από την πλευρά της η Τουρκία έστειλε φανερά ενοχλημένη μήνυμα στον Γάλλο Πρόεδρο…

Να σταματήσει η Γαλλία «να μεγιστοποιεί τον εαυτό της», απαίτησε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, τονίζοντας ότι «οι απειλές» του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για κυρώσεις κατά της Τουρκίας «δεν θα έχουν αποτέλεσμα».

Ο Γάλλος πρόεδρος σε ανάρτησή του στα ελληνικά στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook γνωστοποίησε ότι θα συγκαλέσει διάσκεψη των χωρών του Νότου της ΕΕ. Παράλληλα, στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα. «Για μια ακόμη φορά, θέλω να εκφράσω την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο και την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους», τόνισε.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Στις δηλώσεις του ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ότι θα ήταν σημαντικό λάθος για την Ευρωπαϊκή Ένωση να αφήσει την ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων, κυρίως της Τουρκίας.
«Εκείνοι που παραβιάζουν θαλάσσιες ζώνες στην ανατολική Μεσόγειο πρέπει να υφίστανται κυρώσεις. Θα ήταν σημαντικό λάθος για την Ευρωπαϊκή Ένωση να αφήσει την ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων, κυρίως της Τουρκίας. ”

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.