Ο Γιάννης Αϊβάζης μιλά για την παράσταση «Κι εγω σ΄αγαπώ»

Γιάννης Αϊβάζης Κι εγω σ΄αγαπώ
Facebook
Twitter
LinkedIn

Όχι, δε θα τον δούμε στη σκηνή ούτε αυτή τη φορά. Έχει όμως κάποια σχέδια που αν τα υλοποιήσει, πολύ σύντομα ο Γιάννης Αϊβάζης θα ανέβει τη σκηνή του θεάτρου σε κάποιον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τον συναντήσαμε πρόσφατα, με αφορμή την παράσταση που σκηνοθετεί στο Θέατρο Χυτήριο. Πρόκειται για το έργο του Doug Lucie, «Κι εγω σ΄αγαπώ» που θα κάνει πρεμιέρα 21 Αυγούστου στο Θέατρο Χυτήριο.
Ο Γιάννης Αϊβάζης, μιλάει στο aVecnews για το πώς βίωσε τις μέρες της καραντίνας, για τις δυσκολίες που περνάει ο θεατρικός κλάδος λόγω της καραντίνας, αλλά και για την παράσταση «Κι εγώ σ΄αγαπώ» που σκηνοθετεί σε παραγωγή της Βάσιας Παναγοπούλου, στο Χυτήριο.

Συνέντευξη του Γιάννη Αϊβαζη στη Λαμπριάνα Κυριακού

Ήταν και για σας σωτήρια η συγκυρία της καραντίνας απ΄ ότι καταλαβαίνω. Ήταν μια αφορμή να ξεκουραστείτε πνευματικά και σωματικά;
Σε ό, τι αφορά την οικογένεια μου ναι. Με την καραντίνα πέρασα ουσιαστικό χρόνο με την κόρη μου και την γυναίκα μου. Δημιουργικά με ενέπνευσε περισσότερο, συγκεντρώθηκα πιο πολύ στην δουλειά μου. Σκηνοθετώ το εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο του Doug Lucie « Κι εγώ σ’αγαπώ», στο θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, που κάνει πρεμιέρα στις 21 Αυγούστου. Σε όλη την διάρκεια της καραντίνας κάναμε πρόβες μαζί με τους ηθοποιούς, τον Βασίλη Κούκουρα, τον Παναγιώτη Καρμάτη, την Φωτεινή Λεβογιάννη και την Δήμητρα Δαλαμάγκα. Η παραγωγή είναι της Βάσιας Παναγοπούλου. Παράλληλα διάβαζα θεατρικά έργα που ονειρεύομαι είτε να παίξω είτε να σκηνοθετήσω. Άρα ναι ξεκουράστηκα δημιουργικά και καλλιτεχνικά.

Τι σας φόβισε περισσότερο αυτό το διάστημα;
Το ότι μπορεί να πάθαινε κάτι η οικογένεια μου και οι δικοί μου άνθρωποι.

Όλος αυτός ο ελεύθερος χρόνος σας βοήθησε να αναθεωρήσετε καταστάσεις;
Πιστεύω πως όλοι μας αναθεωρήσαμε στο ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο

Ο θεατρικός κλάδος βρίσκεται σε μια απίστευτη δίνη εξελίξεων. Είναι μια καλή αφορμή, να μπει το νερό στο αυλάκι;
Ναι περνάει δύσκολα γι’αυτό και πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι. Δε νομίζω ότι είμαι κατάλληλος για να απαντήσω στο μέγεθος της δυσκολίας. Είμαι καλλιτέχνης. Θα πρέπει να απευθυνθείτε στους Θεατρικούς παραγωγούς. Εκείνοι γνωρίζουν το μέγεθος της ζημιάς.

 

Κερδίστε προσκλήσεις: “Κι εγω σ΄αγαπώ” σε σκηνοθεσία Γιάννη Αϊβάζη στο Θέατρο Χυτήριο

Ανησυχείτε για το μέλλον της θεατρικής Αθήνας;
Όχι, με την έννοια ότι εάν προσέχουμε θα έχουμε. Πιστεύω ότι όλο αυτό κάποια στιγμή θα φύγει. Από παντού όχι μόνο από την Αθήνα.

Τι είναι αυτό το ξεχωριστό που ανακαλύψατε κατά τη διάρκεια της καραντίνας;
Η υγεία και η οικογένεια είναι τα πολυτιμότερα αγαθά.

Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας και πάλι. Είναι άγνωστο έργο στο κοινό το «Κι εγω σ αγαπώ» του Doug Lucie. Από την μεριά του σκηνοθέτη πώς αποκωδικοποιείτε το έργο;
Είναι ένα ιντριγκαδόρικο κείμενο γραμμένο με μαεστρία από τον πολυβραβευμένο Doug Lucie. Περνάει πολλά μηνύματα όσον αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις, τις αλήθειες και τα μυστικά του καθενός μας όταν λέει το «Κι εγώ σ’αγαπώ»Κι εγω σαγαπώ

Ποια σημεία θέλετε να φωτίσετε;
Του εσωτερικού μας καθρέφτη. Αυτά που προσπαθούμε να καμουφλάρουμε. Έχω βέβαια πολύτιμους βοηθούς τους ηθοποιούς που συνεργάζομαι.

Δύσκολα τα σ΄ αγαπώ στις μέρες μας. Τι μπορεί να φταίει;
Πολλά φταίνε γιατί δεν κοιτάμε τα πράγματα κατάματα. Δεν ακούμε την φωνή μέσα μας όταν μας προειδοποιεί. Η αλήθεια και το ψέμα είναι η όψη του ίδιου νομίσματος.

Υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από την αγάπη;
Όχι αρκεί να είναι ουσίας.

Γιάννης ΑϊβάζηςΤι είναι πιο δυνατό. Η φιλία ή ο έρωτας;
Και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά. Κάποια στιγμή ο έρωτας περνάει, η φιλία ποτέ.

Μπορούν να συνυπάρξουν;
Σαφώς. Στους πολύ τυχερούς και σε αυτούς που έχουν βρει το νόημα της ζωής.

Τι είναι πιο αβάσταχτο πιστεύετε. Να σε προδώσει ένας φίλος ή μια σχέση;
Εξαρτάται από το μέγεθος της σχέσης είτε της φιλικής είτε της ερωτικής.

Πώς είναι η συνεργασία με την Βάσια Παναγοπούλου;
Εξαιρετική. Η Βάσια είναι πάνω από όλα καλλιτέχνης, άρα καταλαβαίνει πολύ καλά τους κώδικες και τις ανασφάλειες αυτής της δουλειάς. Εδώ εκτός από παραγωγός έχει κάνει και μία πολύ καλή δουλειά στην μετάφραση του έργου. Είναι άνθρωπος πολυτάλαντος.

Υποπτεύομαι ότι η σκηνοθεσία σας γοήτευσε περισσότερο από την υποκριτική. Δεν είναι καιρός να ανεβείτε την σκηνή του θεάτρου;
Συζητάω διάφορα αυτό το διάστημα , που δεν μπορώ να ανακοινώσω ακόμα. Θα παίξω όμως φέτος, γεροί να είμαστε, αυτό μπορώ να το πω.

Δεν σας έλειψε;
Όχι τόσο πολύ γιατί η δουλειά του σκηνοθέτη είναι ένα άλλο μεγάλο και συναρπαστικό ταξίδι που πάντα ανακαλύπτεις καινούργια και ενδιαφέροντα πράγματα.

Για το χειμώνα, κάνετε κάποια επαγγελματικά σχέδια;
Ναι αλλά δεν μπορώ ακόμα να τα πω. Προς το παρόν λέω να είμαστε καλά για να μπορούμε να σχεδιάζουμε όμορφες καλλιτεχνικές συναντήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.