Δικαίωση για τον Μανώλη Κυπραίο- ο δημοσιογράφος έχασε την ακοή του απο επίθεση των ΜΑΤ το 2011…

244324324themis43243243
Facebook
Twitter
LinkedIn

Δικαίωση για τον Μανώλη Κυπραίο

«Με την απόφαση Α8144/15-5-2020 η δικαιοσύνη καταδίκασε τα ΜΑΤ για την επίθεση εναντίον μου στις 15/06/2011. Μια μεγάλη νίκη για τη δημοκρατία, τους πολίτες, τον (αγωνιζόμενο) Τύπο και τη δικαιοσύνη. Μείναμε όρθιοι έστω και εννιά χρόνια μετά…» έγραψε ο Μανώλης Κυπραίος στο Twitter. Επιτέλους δικαίωση για τον Μανώλη που δέχτηκε επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας κατά των μέτρων λιτότητας, επίθεση με κρότου-λάμψης παρακαλώ και μέσα σε στοά, με αποτέλεσμα να χάσει την ακοή του.

Είναι πολύ θετική η απόφαση που πήρε το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, για την καταδίκη της Ελληνικής Αστυνομίας, του ελληνικού κράτους δηλαδή.

«Η απόφαση αυτή του διοικητικού δικαστηρίου είναι σημαντική», είπε ο ίδιος ο Μανώλης Κυπραίος στο News247. «Αν και πρωτόδικη μετά από 9 χρόνια με στοιχεία και ακλόνητες αποδείξεις καταδικάζει τα ΜΑΤ για ηθελημένη και σκόπιμη σκόπευση εναντίον του Τύπου και όχι μόνο». Και συνέχισε: «Οι πολιτικές συνέπειες είναι επίσης σημαντικές. Και κάποιοι πολιτικοί που λοιδόρησαν το συμβάν, που γέλασαν, που ειρωνεύτηκαν, που έβαλαν αυθαίρετα την υπόθεση στο αρχείο και σήμερα βρίσκονται σε καίριες θέσεις το ελάχιστο δείγμα δημοκρατικής αντίληψης είναι να ζητήσουν συγνώμη».

Θα σας έβαζα κι ένα απόσπασμα από την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, αλλά ανακοίνωση δεν υπάρχει. Προφανώς το σωματείο δεν θεωρεί και τόσο σημαντική την απόφαση. Οπότε να μας βαρούν τα ΜΑΤ, εντάξει;

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.