Αζέροι χτύπησαν Ευρωπαίους δημοσιογράφους -του Κρικόρ Τσακιτζιάν

120560965 10221908323193674 6984639701957522482 o
Facebook
Twitter
LinkedIn
Αζέροι χτύπησαν Ευρωπαίους δημοσιογράφους στο Καραμπάχ.
Με πυραύλους χτύπησαν οι Αζέροι αποστολή αποτελούμενη από 14 δημοσιογράφους, αλλοδαπούς και Αρμένιους στην περιοχή Μαρντουνί, που βρίσκεται στο κέντρο του Ναγκόρνο Καραμπάχ και όχι στο μέτωπο όπως ισχυρίστηκε η Αζερική κυβέρνηση.
Ανάμεσα στους τραυματίες ήταν και δυο δημοσιογράφοι της Le Monde, οι οποίοι τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Στεπανακέρτ.
Όπως ενημερώνουν Αρμενικές πηγές, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, έδωσε εντολή να μεταβεί Γαλλικό στρατιωτικό αεροπλάνο στην Αρμενία για να παραλάβει τους τραυματίες και όσους Γάλλους συνόδευαν την αποστολή.
Εν τω μεταξύ νεκρός είναι ο Αρμένιος οδηγός των Γάλλων δημοσιογράφων, ο οποίος σκοτώθηκε ακαριαία από την έκρηξη που προκάλεσε ο πύραυλος που έπληξε την περιοχή.
Οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι απομακρύνθηκαν αμέσως από το Μαρντουνί.
Στα σύνορα Καραμπάχ, Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, υπήρξε ένα ακόμη αιματηρό γεγονός, όταν Αζέροι άνοιξαν πυρ σε Ιρανικό έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένα εξάχρονο κοριτσάκι από το Ιράν, γεγονός που έχει δημιουργήσει ένταση στην Ιρανική πλευρά.
Οι Αρμενικές δυνάμεις σήμερα κατέρριψαν άλλα δυο στρατιωτικά ελικόπτερα του Αζερμπαϊτζάν, το ένα μάλιστα κατέπεσε σε Ιρανικό έδαφος, ανεβάζοντας σε 12 τα Αζερικά ελικόπτερα που έχουν καταπέσει από Αρμενικά πυρά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.