Παύλο Φύσσα… η μάνα σου έγραψε Ιστορία

5162078 (1)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μετά από 5,5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, η στιγμή της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης έφτασε με την ανάγνωση της ετυμηγορίας για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η τριμελής έδρα (Μαρία Λεπενιώτη, Γεσθημανή Τσουλφόγλου και Ανδρέας Ντόκος) ανακοίνωσε την απόφασή της για κάθε υπόθεση ξεχωριστά, με πρώτη τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεύτερη την απόπειρα ανθρωποκτονίας στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τρίτη τη δολοφονική επίθεση στο ΠΑΜΕ και στη συνέχεια για την εγκληματική οργάνωση και τη διεύθυνση αυτής.

Το δικαστήριο έκρινε ότι αυτός ο στενός πυρήνας της Χρυσής Αυγής εκπονούσε το σχέδιο για να γίνονται επιθέσεις και χτυπήματα που έφτασαν έως τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Τα επτά αυτά πολιτικά στελέχη που καταδικάστηκαν για διεύθυνση πολιτικής οργάνωσης, καταδικάστηκαν για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα, που είναι πολύ πιθανό να τους ανοίξει την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού.

Από τους 18 πολιτικούς που δικαστήκαν σε αυτή τη δίκη, οι επτά μεταξύ άλλων, Μιχαλολιάκος, Παπας, Κασιδιαρης, Λαγός, Γερμενής, κρίθηκαν ένοχοι όχι απλώς για συμμετοχή, αλλά για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.

Δολοφονία  Παύλου Φύσσα

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία με δόλο τον Γιώργο Ρουπακιά, δηλαδή ισόβια κάθειρξη ενώ κρίθηκε ένοχος και για όλα τα άλλα αδικήματα που είχε κατηγορηθεί όπως οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Παράλληλα το δικαστήριο έκρινε ένοχους άλλους 15 που συμμετείχαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη δολοφονία, μεταξύ των οποίων των πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγής και άλλα στελέχη. Μόνο δύο απαλλάχθηκαν.

Επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα

Ένοχοι κρίθηκαν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι

Επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες

Ένοχοι και οι πέντε κατηγορούμενοι

Άλλες επιθέσεις στέκια αντιεξουσιαστών, δολοφονία Λουκμάν

Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι. Υπήρξαν μόνο επί μέρους αθωώσεις δύο τριών ατόμων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.