Τουρκία: Ακύρωσε Navtex για στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

798cbe2a98f03a24ae359f699481b86f
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε ακύρωση της Navtex για στρατιωτικές ασκήσεις, στην ανατολική Μεσόγειο, την 28η Οκτωβρίου, προχώρησε πριν από λίγο η Τουρκία, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu

Το πρακτορείο επικαλείται στρατιωτικές πηγές και αναφέρει ότι η ακύρωση γίνεται σε ένδειξη καλής θέλησης.Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, η Τουρκία ακύρωσε άλλες δυο, οι οποίες ωστόσο δεν απασχολούν τις ελληνικές αρχές, καθώς είναι σε περιοχές δικής της δικαιοδοσίας στα Νότια Παράλια της στη Μεσόγειο.Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε κάνει δημοσίως λόγο, περί μορατόριουμ ασκήσεων κατά τις εθνικές εορτές Ελλάδας και Τουρκίας (28 και 29 Οκτωβρίου). Η πρόταση του κ. Στόλτενμπεργκ είχε γίνει αποδεκτή κατά την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Αμύνης.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ είχε κάνει λόγο για «πολύ ευπρόσδεκτο βήμα», ενώ επαίνεσε την Αθήνα και την Αγκυρα για την «ευελιξία και την εποικοδομητική τους στάση».

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, η Τουρκία έσπασε το μορατόριουμ ανακοινώνοντας ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο (ανατολικά του Καστελλόριζου) για το διήμερο 27 και 28 Οκτωβρίου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.