Καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον Πολιτισμό εκπέμπουν SOS

Theatro 735x400
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με τίτλο «Καταπέλτης το δεύτερο, ολικό lockdown, στον πολιτισμό», καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον πολιτισμό  με επιστολή τους,  σήμερα, προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ζητούν κατ’ αρχήν «την πλήρη αποζημίωση των εργαζομένων που (θα) συμμετείχαν σε εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν από Περιφέρειες, Δήμους και Πολιτιστικούς Φορείς (Φεστιβάλ Αθηνών, Δημοτικά Θέατρα, κλπ.)».  

Όπως επίσης, «να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ οι πιστώσεις των αποζημιώσεων στους δικαιούχους για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο» επισημαίνοντας ότι από το πρώτο lockdown του Μαρτίου  έως σήμερα   τα επιδόματα δόθηκαν «με μεγάλες καθυστερήσεις και με το σταγονόμετρο μετά από επίμονους δικούς τους  αγώνες».

Την επιστολή υπογράφουν 22 σωματεία του οπτικοακουστικού κλάδου «προκειμένου να διασωθεί  ό,τι έχει απομείνει από τον ήδη επιβαρυμένο κλάδο τους».

Μεταξύ των αιτημάτων τους που αναφέρουν στην επιστολή είναι: να ενταχθούν   στην αποζημίωση ειδικού σκοπού όσοι  δεν πρόλαβαν την προθεσμία εγγραφής στο Μητρώο Καλλιτεχνών (έληγε στις 20/10). 

Να επεκταθεί το επίδομα  και για τους μήνες Νοέμβριο (δεύτερο γενικευμένο lockdown) και Δεκέμβριο και, «γενικότερα, για όσο διάστημα θα είναι κλειστοί οι χώροι εργασίας τους». Η  εξασφάλιση πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων στην αναπαραγωγή του ψηφιακού υλικού σε διαδίκτυο και αλλού κ.ά.

Τέλος, επισημαίνουν ότι  υπάρχουν καταγγελίες για παραρτήματα ΟΑΕΔ, «τα οποία αρνούνται να εγκρίνουν το εποχικό επίδομα με αιτιολογία ότι υπάρχει απόλυση».

«Τα αιτήματά μας και οι διεκδικήσεις μας δεν σταματούν σε ένα επίδομα 534ευρώ , που μάλιστα έχει αφήσει ακάλυπτο σχεδόν το σύνολο του κλάδου για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την κάλυψη των αναγκών μας, για τη ζωή, την υγεία και  την πρόσβαση όλου του λαού στον Πολιτισμό. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ο χώρος μας είναι απελπισμένος» καταλήγουν στην επιστολή την οποία υπογράφουν τα παρακάτω σωματεία:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΑ  
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ  
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ  
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ο. Τ.  
ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 
ΕΝΩΣΗ ΛΥΡΙΚΩΝ  ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ  
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Κ.Θ.Β.Ε. ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ & ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΣ 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΠΑΣΧ/ΝΩΝ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΟΠΤΙΚ/ΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΟΡΟΥ   
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε. 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΜΑ, ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΚΛΟΠΑΙΧΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ UNIMA ΕΛΛΑΣ  
ΕΝΩΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΧΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ “ΑΣΜΑ 450+” 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΩΔΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.