Ποιοι είναι οι νικητές των Θεατρικών Βραβείων Κοινού Αθηνοράματος 2020

Befunky collage (31)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μια διαφορετική τελετή απονομής των Θεατρικών Βραβείων Κοινού παρακολούθησαν το απόγευμα της Κυριακής 29 Νοεμβρίου, οι χιλιάδες θεατρόφιλοι που μπήκαν στην διαδικτυακή πλατφόρμα του θεσμού, για να χειροκροτήσουν από το χώρο τους, τους καλύτερους του ελληνικού θεάτρου.

Εικοστή δεύτερη χρονιά για τα Θεατρικά  Βραβεία Κοινού και οι αναγνώστες του Αθηνοράματος, παρά την απότομη διακοπή της σεζόν, παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατρικά έργα, βαθμολόγησαν παραστάσεις, ερμηνείες , σκηνικά, κοστούμια, μουσικές, φώτα και τελικά απένειμαν 26 βραβεία σε οκτώ παραστάσεις.

Το βραβείο της καλύτερης παράστασης απέσπασε η «Βασίλισσα της ομορφιάς», με την Ελένη Σκότη να κερδίζει και το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας ενώ η πρωταγωνίστρια της παράστασης Αγορίτσα Οικονόμου αναδείχθηκε η καλύτερη γυναικεία ερμηνεία της χρονιάς. Το βραβείο καλύτερου ανδρικού ρόλο πήγε στον Τάσο Ιορδανίδη για την ερμηνεία του στον «Πατέρα».

Όπως τόνισε ο παρουσιαστής και σκηνοθέτης της βραδιάς, ο κομψός και αεικίνητος Γιώργος Παπαγεωργίου, «αυτά τα βραβεία, στις συνθήκες που βιώνουμε αποκτούν μια άλλη βαρύτητα πέρα από την πρωτιά και την αναγνώριση. Την υπενθύμιση πως οι άνθρωποι της σκηνής και οι άνθρωποι της πλατείας είναι ένα σύνολο ενωμένο και απαραίτητο για να γεννηθεί η μαγεία που λέγεται θέατρο»

Δίπλα στον Γιώργο Παπαγεωργίου, στη φιλόξενη σκηνή του θεάτρου Άλφα, όπου στήθηκε η άρτια αυτή παραγωγή του Αθηνοράματος και η οποία σκηνή μεταμορφώθηκε σε διαδικτυακό πλατό, βρέθηκαν η Κάτια Δανδουλάκη, ο Γιώργος Καραμίχος και ο  Γιάννης Στάνκογλου συζητώντας και σχολιάζοντας τη θεατρική πραγματικότητα και ανακοινώνοντας τους φετινούς βραβευμένους.

Για να φτάσουν τα βραβεία στα χέρια των ηθοποιών και των σκηνοθετών, ο Γιώργος Παπαγεωργίου «διακτινίστηκε» σε όλη την πόλη, μέσα από 10 διαφορετικά short movies τα οποία γυρίστηκαν πάνω σε ευφάνταστα σενάρια ειδικά γραμμένα για τον κάθε βραβευμένο.

128585734 171952301266122 6566595248641926067 nΈτσι, η Αγορίτσα Οικονόμου είδε το βραβείο της να φτάνει ουρανοκατέβατο με ένα drone, η Φαίδρα Δρούκα το παρέλαβε από έναν πλανόδιο μουσικό ενώ η Μαρίνα Ασλάνογλου ανακάλυψε ότι η επιτυχία πίνεται παγωμένη καθώς βρήκε το δικό της μέσα σε ένα ψυγείο περιπτέρου.

Ο θίασος του «Πατέρα» επιφύλαξε ένα surprise party στον Τάσο Ιορδανίδη για την απονομή του βραβείου του, το φάντασμα από τον «Άμλετ» έδωσε το βραβείο στον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και ο Νίκος Κουρής παρέλαβε το δικό του από ταχυμεταφορέα σταματημένο σε φανάρι την ώρα που απολάμβανε τη βόλτα του με το αυτοκίνητο. Όσον αφορά στους σκηνοθέτες, ο Γιώργος μετά βίας πρόλαβε τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο την ώρα που κατέβαζε τα ρολά του θεάτρου του για να πάει στην Άνδρο, ενώ ο Βασίλης Μπισμπίκης παρέλαβε το βραβείο του την ώρα που οξυγονοκολλούσε κάτι σίδερα στο καινούργιο του θέατρο.

Με την Κατερίνα Ευαγγελάτου τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα, αφού το βραβείο αποδείχθηκε πως βρισκόταν σε μια κρύπτη του σκηνικού του θεάτρου ενώ το βραβείο της Ελένη Σκότη έφτασε μέσα σε ένα καλάθι που ήρθε από ψηλά.

Οι απονομές στις τρεις καλύτερες παραστάσεις έγιναν στη σκηνή του θεάτρου Άλφα από την Κάτια Δανδουλάκη και τον Γιώργο Παπαγεωργίου με τους θεατρικούς επιχειρηματίες να δημιουργούν μια χαρούμενη και ζωντανή ατμόσφαιρα και τον παρουσιαστή να κλείνει την τελετή με αισιόδοξο τόνο παροτρύνοντας τους θεατές να δουν όσο περισσότερες παραστάσεις γίνεται τη νέα σεζόν, να στηρίξουν το θέατρο και τους ανθρώπους τους όσο μπορούν και παράλληλα, αξιολογώντας και βαθμολογώντας έργα και συντελεστές, να γίνουν κομμάτι του μοναδικού ελληνικού θεσμού που ενώνει τη σκηνή με την πλατεία.

Βραβεία Αθηνοράματος

Η τελετή απονομής των 21ων Θεατρικών Βραβείων διεξάγεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής.

Χορηγός Θεατρικών Βραβείων: Cardhu Single Malt Whisky

Χορηγός Θεατρικών Βραβείων: Tonotil

 

Πληροφορίες:

Μυρτώ Απαλοπούλου,

Ειρήνη Λαγουρού  

 

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

1ο Βραβείο:     Η βασίλισσα της ομορφιάς

2ο Βραβείο:     Ο πατέρας

3ο Βραβείο:     Άμλετ

            

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

1ο Βραβείο:     Ελένη Σκότη («Η βασίλισσα της ομορφιάς»)

2ο Βραβείο:     Κατερίνα Ευαγγελάτου («Άμλετ»)

3ο Βραβείο:     Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος  («Ο γιός»)

3ο Βραβείο:     Βασίλης Μπισμπίκης  («Ο πατέρας»)

 

ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ          

1ο Βραβείο:     Τάσος Ιορδανίδης  («Ο πατέρας»)

2ο Βραβείο:     Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος («Άμλετ»)

3ο Βραβείο:     Νίκος Κουρής («Του Κουτρούλη ο γάμος»)

 

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ      

1ο Βραβείο:     Αγορίτσα Οικονόμου  («Η βασίλισσα της ομορφιάς»)

2ο Βραβείο:     Φαίδρα Δρούκα («Το υπέροχό μου διαζύγιο»)

3ο  Βραβείο:     Μαρίνα Ασλάνογλου («Ο πατέρας»)

 

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ

1ο Βραβείο:    Μανόλης Παντελιδάκης («Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη»)

2ο Βραβείο:    Κωνσταντίνος Σκουρλέτης  («Το καινούργιο σπίτι»)

3ο Βραβείο:    Γιώργος Γαβαλάς («Του Κουτρούλη ο γάμος»)

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ          

1ο Βραβείο:     Νίκος Χαρλαύτης («Του Κουτρούλη ο γάμος»)

2ο Βραβείο:     Ηλένια Δουλαδίρη («Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη»)

3ο Βραβείο:     Κωνσταντίνος Σκουρλέτης  («Το καινούργιο σπίτι»)

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

1ο Βραβείο:     Μίνως Μάτσας («Του Κουτρούλη ο γάμος»)

2ο Βραβείο:     Σταύρος Γασπαράτος («Άμλετ»)

3ο Βραβείο:     Ανδρέας Κατσιγιάννης  («Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη»)

 

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ       

1ο Βραβείο:   Bijoux de Kant («Το καινούργιο σπίτι»)

2ο Βραβείο:   Σίμος Σαρκετζής («Άμλετ»)

3ο Βραβείο:   Σίμος Σαρκετζής («Του Κουτρούλη ο γάμος»)

 

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ      

1ο Βραβείο:     Σταύρος Γασπαράτος («Άμλετ»)

Video links

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.