Τα θαύματα της ΕΡΤ…

Babis klaras
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οταν θέλει η ΕΡΤ κάνει θαύματα. Τη ζωή του σπουδαίου δημοσιογράφου συγγραφέα, φιλοσόφου Μπάμπη Κλάρα ,προβάλλει σε παραγωγή και φροντίδα απο το ”Μονόγραμμα ΄΄

Αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο είχα την τύχη να τον ζήσω στην αρχή τη; δημοσιογραφικής μου ζωής στην εφημερίδα ” Βραδυνή”

Στις 19 Δεκεμβρίου 1986 έφυγε από τη ζωή ο σημαντικός λογοτέχνης και δημοσιογράφος Μπάμπης Κλάρας. Γεννημένος το 1910 στη Λαμία, τελευταίο παιδί  του Δημήτρη και της Αγλαϊας Κλάρα, μετά τον Περικλή, τη Λιλή και τον Θανάση (Άρης Βελουχιώτης). Σπούδασε νομικά και από το 1930 ασχολούνταν με τη δημοσιογραφία-από το 1936 έως το 1974 στην εφημερίδα «Βραδυνή», υπεύθυνος για τη διεύθυνση σύνταξης. Άφησε πίσω του ένα ποικίλο συγγραφικό έργο που αποτελείται από μελέτεςφιλοσοφίαπεζογραφήματαποίηση, αλλά και ιστοριογραφία, με πρώτο το δοκίμιο «Το πιστεύω ενός απλού ανθρώπου» που εκδόθηκε το 1954. Τιμήθηκε δύο φορές με Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία.

Με αφορμή την επέτειο θανάτου του Μπάμπη Κλάρα, το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει ένα επεισόδιο της σειράς αυτοβιογραφικών ντοκιμαντέρ «Μονόγραμμα» (παραγωγής 1982) αφιερωμένο στον διακριτικό και ανθρωπιστή στοχαστή, συγγραφέα και δημοσιογράφο.

ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.