Προσυνεννοημένα ραντεβού θανάτου…

Intimesports2
Facebook
Twitter
LinkedIn

του Άλκη Φιτσόπουλου 

«Καταδρομική» ενέργεια από μηχανόβιους στα γραφεία συνδέσμου του Ολυμπιακού στον Πειραιά έγινε πριν από μερικές ημέρες. Αφού έβαλαν φωτιά και στα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα, έφυγαν.
Αυτό το μάθαμε, κάποιος απ αυτούς είχε την φαεινή ιδέα να το αποτυπώσει σε βίντεο. Τεράστιο… κατόρθωμα. Ακούστε, μία αληθινή ιστορία. Επειδή αυτοί οι «φανατικοί» γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους σε όποια ομάδα κι αν ανήκουν, πριν από χρόνια έγινε το εξής περιστατικό: Κάποιοι είδαν έναν ντελιβερά να κάνει την δουλειά του.
Τον αναγνώρισαν ότι ήταν στους «απέναντι». Και σκέφτηκαν το εξής: Παρήγγειλαν πίτσες για να τους εξυπηρετήσει ο συγκεκριμένος. Όταν άνοιξαν την πόρτα, τον έμπασαν μέσα δια της βίας. Καταλαβαίνετε… Ο ντελιβεράς θα διψούσε για εκδίκηση, μπορεί να την έκανε κιόλας, και κανένας δεν έμαθε τίποτα. Συνεπώς, το περιστατικό του Πειραιά ήταν μία ακολουθία στην πραγματικότητα. Μέχρι την επόμενη.
Όταν αποσυρθεί το lockdown θα υπάρξει ρεβάνς, που μπορεί να την μάθουμε, μπορεί και όχι. Θα μπορούσε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο; Η απάντηση είναι κατηγορηματική, «όχι». Δυστυχώς, η αναπαραγωγή αλητείας στην ελληνική κοινωνία καλά κρατεί, χρόνια τώρα και οι «ήρωες» δεν παραδειγματίζονται από τίποτα.
Ούτε όταν είδαν τον οπαδό του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλο να κείτεται νεκρός στη Λεωφόρο Λαυρίου, μετά από προσυνεννοημένο ραντεβού θανάτου. Όλοι τους είναι εν δυνάμει θύματα, μολαταύτα, το συνεχίζουν. Κι η πολιτεία; Η πολιτεία είχε θεσπίσει το ιδιώνυμο για τέτοιες περιπτώσεις, ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, συγκεκριμένα.
Τα κρούσματα μειώθηκαν κατακόρυφα. Αποσύρθηκε στην συνέχεια. Ποιος ο αντίκτυπος για τον Ορφανό; Δεν εξελέγη βουλευτής στις επόμενες εκλογές. Αυτή η κυβέρνηση έκανε τολμηρές κινήσεις, κόντρα στο λαϊκισμό. Ας τολμήσει και αυτό, να σφαλίσει τους συνδέσμους των «φανατικών». Άλλη λύση, δεν υπάρχει. Για να σταματήσει το κλάμα της μάνας…

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.