Ο κακός ψυχρός καιρός μας…

2649971
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η διέλευση ενός ψυχρού μετώπου θα προκαλέσει νέο κύμα κακοκαιρίας από τις πρώτες ώρες της Τρίτης 26/1 έως και το απόγευμα της Τετάρτης 27/1, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου αναμένονται αρχικά στα βορειοδυτικά της χώρας. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το σύνολο των ηπειρωτικών, το Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο, ενώ από το βράδυ της Τρίτης 26/1 θα εντοπίζονται στη Θράκη, στο Αιγαίο και στα ανατολικά της Στερεάς Ελλάδας.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από το μεσημέρι της Τρίτης 26/1 έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 27/1. Ιδιαίτερα στη Θράκη αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις από το βράδυ της Τρίτης 26/1.

Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας από το μεσημέρι της Τρίτης 26/1. Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ενδεικτικά ο ολικός υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται σε τέσσερα τρίωρα από το μεσημέρι της Τρίτης 26/1 έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 27/1. Με πράσινες αποχρώσεις παρουσιάζεται το ύψος της βροχόπτωσης και με μωβ αποχρώσεις παρουσιάζεται η ένταση της χιονόπτωσης.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 4 έως 6 μποφόρ, και προς το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το πρωί θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχοπτώσεις, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Θερμαϊκό οι βορειοδυτικοί άνεμοι από το μεσημέρι θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.