Εφυγε απο τη ζωή ο τζέντλεμαν του παγκόσμιου κινηματογράφου Κρίστοφερ Πλάμερ

A15c93d3a11616aa357bf683cf0a836b
Facebook
Twitter
LinkedIn

Πέθανε ο τζέντλεμαν του κινηματογράφου .Ο Κριστοφερ Πλάμερ  έφυγε στα 91 του χρόνια  στο σπίτι του στο Κονέκτικατ ,γαλήνια  έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Έλεν Τέιλορ σύντροφο στη ζωή του για 53 ολόκληρα χρόνια.

Ο Κάπτεν φον Τραπ, ήταν ο ρόλος που τον ανέδειξε στο βραβευμένο  μιούζικαλ «Η Μελωδία της Ευτυχίας» («The Sound Of Music») το 1965  με την Τζούλι Αντριους.

Ο ηθοποιός είχε μια λαμπρή καριέρα σχεδόν επτά δεκαετιών στον κινηματογράφο, παίζοντας σε πολλές γνωστές ταινίες.

Ο Κρίστοφερ Πλάμερ γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου το 1929. Έκανε το ντεμπούτο του το 1957 στην ταινία «Stage Struck» και έλαβε παγκόσμια αναγνωρισιμότητα το 1965 για τη συμμετοχή του στο βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας μιούζικαλ του Ρόμπερτ Γουάιζ «Η Μελωδία της Ευτυχίας» (The Sound of Music).

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ταινίες «Έρωτες Που Σβήνουν την Αυγή» (Inside Daisy Clover, 1965), «Η Νύχτα των Στρατηγών» (Night of the Generals, 1967) όπου έπαιζε τον Γερμανό στρατάρχη Έρβιν Ρόμελ, και «Ο Άνθρωπος Που θα Γινόταν Βασιλιάς» (The Man Who Would Be King, 1975).

Το θεατρικό του ντεμπούτο έγινε το 1954 στη Νέα Υόρκη και έκτοτε πρωταγωνίστησε στο Μπρόντγουεϊ, τον Καναδά και το λονδρέζικο Γουέστ Εντ.

Το 2012, έγινε ο γηραιότερος ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ, καθώς σε ηλικία 82 ετών πήρε το βραβείο β’ αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Οι Πρωτάρηδες».

Ο Πλάμερ, ένας καταξιωμένος Σαιξπηρικός ηθοποιός, τιμήθηκε για το πολυδιάσταστο θεατρικό, τηλεοπτικό και κινηματογραφικό του έργο σε μια καριέρα 75 ετών. Εκτός από το Όσκαρ ο Πλάμερ είχε βραβευτεί με δύο Έμμι, δύο Τόνι, μία Χρυσή Σφαίρα και ένα BAFTA.

Related Posts

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.