Πέθανε ο συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μουσαφίρης

Mousafiris pethane
Facebook
Twitter
LinkedIn

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός λαϊκός συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μουσαφίρης, ο συνθέτης των επιτυχιών όπως τον ονόμαζαν.

Από τη δεκαετία του 1980 άρχισε το άστρο του να ανατέλει  γράφοντας μουσική και τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες,  : «Κάνε κάτι να χάσω το τρένο», «Πες μου που πουλάν καρδιές», «Ένα τραγούδι πες μου ακόμα», «Μυστικέ μου έρωτα», «Σ’ αγαπώ ακόμα», «Άκου», «Ατάκα κι επί τόπου», «Σε μια στοίβα καλαμιές», «Χιονάνθρωπος», «Άγνωστε φίλε», «Αγαπάω δύσκολα», «Εγώ να δεις», «Το σ’ αγαπώ δεν το λέω», «Λέγε μου σ’ αγαπώ», «Οι Ξενύχτες», «Εμείς οι δύο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τάκης Μουσαφίρης είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό αλλά είχε αναρρώσει.   , Αλλά, δυστυχώς, νικήθηκε από την αρρώστια, που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο εξάμηνο».

Γεννημένος στα Ιωάννινα, ο Τάκης Μουσαφίρης ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρός, ενώ άρχισε να δουλεύει στην Αθήνα σε ταβερνάκια και μπουάτ της Πλάκας. Τη δεκαετία του ’80 θα αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους και ίσως ο πολυτραγουδισμένος λαϊκός συνθέτης και στιχουργός.

«Άκουγα να παίζει πιάνο μια γειτόνισσα και προσπαθούσα να μάθω τους τόνους. Μετά προσπαθούσα να κουρδίσω την κιθάρα, ακούγοντας τα κουδούνια των προβάτων», είχε πει για το ξεκίνημά του ο Τάκης Μουσαφίρης.
Συνεργάστηκε με τραγουδιστές όπως οι Στράτος Διονυσίου, Δημήτρης Μητροπάνος, Ρίτα Σακελαρίου, Μιχάλης Μενιδιάτης, Γιώργος Μαργαρίτης, Κατερίνα Στανίση, Δούκισσα, Τόλης Βοσκόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου κ.ά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.