Δεν έχει προκληθεί θαλάσσια ρύπανση απο την σύγκρουση των δυο πλοίων που έγινε ανοιχτά των Κυθήρων

W13 175948w2482537w0773903rymoulko
Facebook
Twitter
LinkedIn

Εισροή υδάτων και υλικές ζημιές έχουν προκληθεί και στα δύο φορτηγά πλοία που συγκρούστηκαν ανοιχτά των Κυθήρων  το πρωί του Σαββάτου

Στο «AFINA I» σημαίας Μάλτας, που μεταφέρει σιδηρομετάλλευμα και είχε αναχωρήσει από το Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα με προορισμό το Μπιλμπάο της Ισπανίας επιβαίνουν 18 αλλοδαποί μέλη πληρώματος και στο «KIVELI», σημαίας Λιβερίας που μεταφέρει λίπασμα από το Μαρόκο στη Βουλγαρία, επιβαίνουν 24 αλλοδαποί μέλη πληρώματος, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Τα πλοία παραμένουν στην περιοχή της σύγκρουσης, στην οποία βρίσκονται στα πλαίσια της ενεργοποίησης του σχεδίου έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης περιστατικού ρύπανσης τέσσερα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, δύο λάντζες, ενώ σπεύδει ένα αντιρρυπαντικό σκάφος του Λιμενικού, καθώς και ρυμουλκά.

Από το περιστατικό μέχρι στιγμής δεν έχει προκληθεί θαλάσσια ρύπανση, ωστόσο τέθηκαν σε ετοιμότητα διατιθέμενα υλικά, μέσα απορρύπανσης και προσωπικό των κοντινών λιμενικών αρχών για επέμβαση προς τυχόν αντιμετώπιση ρύπανσης.

Με μέριμνα των πλοιοκτητριών εταιρειών, ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρία, η λήψη προληπτικών μέτρων, για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος. Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή πνέουν δυτικοί άνεμοι εντάσεως 5-6 Μποφόρ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.