Πρίγκηπας Κάρολος :«Χαίρε, ω χαίρε ελευθεριά! Ζήτω η Ελλάς!».

5f6287396e4a5ac7982a73082419f7ef xl
Facebook
Twitter
LinkedIn

Επανάσταση !Το 1821 στη ζωγραφική!  Οι υψηλοί προσκεκλμένοι μας  ξεναγήθηκαν στις αίθουσες της Ενικής  Πινακοθήκης  και θαύμασαν  έργα  από τον Ευγένιο Ντελακρουά μέχρι τον Νικόλαο Γύζη, με θέμα την Ελληνική Επανάσταση.

Οι ξένοι ηγέτες που έφτασαν στην Αθήνα ξεναγήθηκαν στο νέο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης, θαυμάζοντας πίνακες από την μόνιμη αλλά και την προσωρινή συλλογή, συνοδευόμενοι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την σύζυγό του Μαρέβα και από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Εν συνεχεία κατευθύνθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο για το δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, ξεκίνησε στις 20:30 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11, αφού προηγήθηκαν η προσφώνηση από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και οι αντιφωνήσεις των υψηλών προσκεκλημένων.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η αντιφώνηση του πρίγκιπα Κάρολου, την οποία ολοκλήρωσε στα ελληνικά με τον στίχο του Διονυσίου Σολωμού: «Χαίρε, ω χαίρε ελευθεριά! Ζήτω η Ελλάς!».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.