ΝΔ ΚΙΝΑΛ Ελληνική Λύση παραπέμπουν τον Νίκο Παππά…

Papas1 5
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με μια προειλημμένη κυβερνητική απόφαση, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση της Βουλής με κενές θέσεις στα υπουργικά, η Νέα Δημοκρατία, έχοντας στο πλευρό της το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και την Ελληνική Λύση, σέρνει σε προανακριτική επιτροπή τον Νίκο Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015-2016.

Στη ψηφοφορία έλαβαν μέρος 289 βουλευτές. Υπέρ της πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής τάχθηκαν 187 βουλευτές. Κατά, 85 βουλευτές και «παρών» ψήφισαν 16. Στην κάλπη βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο. Από την ψηφοφορία απείχαν οι 9 βουλευτές του ΜέΡΑ 25.

Πρόκειται για τη δεύτερη παραπομπή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ σε λιγότερο από δύο χρόνια διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η προσπάθεια ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς να ενοχοποιηθεί μέσω προανακριτικής για ενδεχόμενη πράξη δωροληψίας και παράβασης καθήκοντος στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο στις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.

ο Ν. Παππάς υπενθύμισε ότι ο Χρ. Καλογρίτσας αποκλείστηκε από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες επειδή δεν κατέβαλε την πρώτη δόση για την άδεια, καθώς και ότι τα 3 εκατ. της εγγυητικής δεσμεύτηκαν υπέρ του Δημοσίου. «Τόσο πολύ τον βοηθήσαμε. Του δεσμεύσαμε τα χρήματα και τον αποκλείσαμε από τον διαγωνισμό» είπε ο κ. Παππάς.

Αλέξης Τσίπρας

«Αν θέλετε να στήσετε ειδικό δικαστήριο στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι έβαλε τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ να βάλουν το χέρι στη τσέπη και να πληρώσουν, στήστε το. Δεν πρόκειται να σας κάνουμε τη χάρη να απολογηθούμε και από πάνω επειδή προστατέψαμε το δημόσιο συμφέρον»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία, αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη «η οποία και θα είναι ο τελικός κριτής μιας προειλημμένης πολιτικής απόφασης» εκτίμησε πως η τακτική του κυβερνώντος κόμματος θα «γυρίσει μπούμερανγκ».

Πηγή: Efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.