Δημοσιογράφοι -κάποιοι μας κρατούν μακριά απο την ενημέρωση! Του Παύλου Αλέπη

1576684438 investigative journalism
Facebook
Twitter
LinkedIn
Του Παύλου  Αλέπη
Παντα με κοιτουύν περιεργα οταν λεω πως οι δημοσιογραφοι εβγαλαν τα ματια της Δημοσιογραφιας..  Ναι βοηθησαν και αλλοι πολλοι ,οικονομικοι ,πολιτικοι και επιχειρηματικοι παραγοντες που θελαν την…εξυπηρετηση της δημοσιοτητας για την..δουλιτσα τους,αλλα το τανγκο θελει δυο..

Δημοσιογραφοι λοιπον ποτε δεν σταματησαν να λικνιζονται στον ρυθμο του Μπαντονεον απο παλια. Ομως το κακο εχει παραγινει και αντιστασεως μη ουσης το κακουργημα εχει φτασει στο μη παρέκει…
Τα σπιτια μας καιγονται κι εμεις τραγουδαμε . Μαλιστα τοσο παραφωνα,που σκεπαζει την καθε υπευθυνη φωνη. Τι λιστες με πληρωμενους κονδυλοφορους, τι πλουτισμος απο απιθανα θρασεις φνωμηγητορες βλεπουμε και απλα κοιταζουμε, τα γνωριζεται…
Μαλιστα απ τις κουραστικες επαναληψεις καταγγελιων το πραγμα εχει ενδυθει το μανδυα της κοινωνικης βαρεμαρας,που μας μισει και παει και τελειωσε…
Γιαυτο θα σταθω σε μια λεπτομερεια που μας συμβαινει και που οι περισσοτεροι ουτε που σταματουν την ματια τους το θεωρουν φυσιολογικο και το προσπερνούν χωρις ιχνος σκεψεις..
Ηρθε δε να προστεθει στο αμεσως προηγουμενο που ενσωματωθηκε στη ζωη μας. Στο οτι καιρο τωρα οι δημοσιογραφοι του ραδιοφωνου ΕΚΦΩΝΟΥΝ μονοι τους τις διαφημισεις προιοντων.. Το θυμάται κανενας ;; Ο ενημερωτης -ντελαλης προιοντων σε εναν ρολο κραχτη ,τσιτσερονε της νυχτας…Περαστε,εχουμε εκλεκτα κοριτσια, καλως τα ναυτακια τα ζουμπουρλουδικα…Τρουμπα του 60..με τον στολο.
Το βάψαμε κι αυτο στα χρωματα της Δημοσιογραφιας του ευτελισμου..
Για ενα πιατο φακης ;; Για ψητο με πατατες;; Μα νομιζαμε πως το ψητο για τον ενημερωτη- δημοσιογραφο δεν ειναι οι…πατατες..
Και φτασαμε στο σημερα με το νεο επιτευγμα, που αναρωτιεσαι απ τον τιτλο.
Οτι δηλαδη η θεοτρελη ασταθης πραγματικοτητα της ζωης μας εβαλε στους τιτλους των ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ  τις τηλεοπτικες εξελιξεις στην εικονικοτητα μας.
Δεν το εχετε προσεξει;;
Εξελιξεις στο Διαφανι.. Τιτλος . Αναμεσα σε αλλες ειδησεις… ηλεκτρονικων μα και εντυπων που μας κρατανε εγκαιρα κοντα στα..ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
Ποια γεγονοτα καραγκιοζακο μου επαγγελματια ;; Εχεις συναισθηση πως ειναι καθοριστικη ετσι  η συμμετοχη σου στο εγκλημα;;Το εγκλημα της παραπληροφορησης..  Αυτο που έριξε τοσο μελανι και θολωσε το τοπιο και οι σουπιες με θρασος αφαντες για τους πολλους. Αφαντες αλλα με αργυρια στην τσεπη . Μη μου πειτε πως ο οφελουμενος δεν κανει δωρα …Καθρεφτακια για τους ιθαγενεις..αλλα και μαγους των καταθεσεων…
Θα μου πειτε, με το νυχακι του Λεοντα  μας απασχολεις τοση ωρα;;
Συμπαθάτε με.
Υ.Γ Το σηριαλ ειναι θαυμασιο και το χειροκροτω κι αυτο και τους συντελεστες του . Η αγανακτηση μου,εστιαζεται σ αυτους που βαζουν τα δακτυλακια τους και βγαζουν ματια που τα προσεχαμε τοσο καιρο σαν…τα ματια μας. 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.